Danny Bakker is weer belangrijk bij VVSB dat voor de derde keer op rij wint

Danny Bakker.

Danny Bakker.© Archieffoto

Mart Spierdijk
Goes

Vanaf de laatste wedstrijd van VVSB in de nacompetitie tegen Quick Boys, moest middenvelder Danny Bakker gedwongen toekijken. Dat de enkelblessure die hij opliep in het eerste duel met de Katwijkers hem uiteindelijk een half jaar aan de kant zou houden, had hij nooit gedacht. Sinds een aantal weken is Bakker weer fit en sinds zaterdag tegen Goes ook weer helemaal terug: 1-2

,,Het waren weer mijn eerste negentig minuten en dat voelde ontzettend lekker. Het is voor een voetballer helemaal niks om toe te moeten kijken en het wordt nog erger als je team het dan ook nog moeilijk heeft’’, vertelde Bakker.

Een direct verband trekken tussen zijn terugkomst en de aantrekkende resultaten vindt de aanvallende middenvelder zelf veel te voorbarig. ,,We hebben er nu drie op rij gewonnen, dus dat gaat de goede kant weer op. Het verschil van de laatste tijd zit vooral in het aantal tegendoelpunten dat we krijgen. Voor deze serie was het voor ons meestal niet genoeg als wij er twee maakten. Dat gaat nu veel beter’’, vond Bakker.

Want ook tegen Goes waren twee doelpunten genoeg om de overwinning over de streep te trekken, al had VVSB het zich veel makkelijker kunnen maken. Na een kwartier was het 0-2 door goede goals van Bert Steltenpool en Bakker, die beide werden voorbereid door Felitciano Zschusschen. ,,Het was een heerlijk gevoel om ook weer te scoren. Zschusschen maakte een sterke actie tot in de zestien, gaf de bal op mij en ik schoot hem in de bovenhoek. Daarna hadden we moeten doordrukken en bij rust had het zo 4-0 kunnen staan’’, aldus Bakker.

Na rust leek de thuisploeg het initiatief over te nemen, zonder dat het daarbij heel gevaarlijk werd. ,,Maar als dan uit het niets toch de 1-2 binnen valt, gaan zij er toch nog in geloven. We hebben het te spannend gemaakt. Het is wel knap dat we overeind zijn gebleven’’, vond Bakker.

Meer nieuws uit Sport Regionaal

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.