Alphense Boys wint makkelijk dankzij twee doelpunten van Arjan Ouwendijk

Arjan Ouwendijk.© Foto Alphense Boys

Mart Spierdijk
Alphen aan den Rijn

Alphense Boys kende zondag een zorgeloze middag tegen Be Quick 1887. Arjan Ouwendijk was met twee doelpunten belangrijk voor de ploeg van Hein van Heek: 2-0.

,,Het was inderdaad een lekker middagje voor ons. Ik denk dat we geen moment in de problemen zijn geweest’’, vond Ouwendijk, die voor het eerst sinds lange tijd met een kopbal het net wist te vinden. ,,Kees Tol, die mij de voorzet gaf, zei al: als jij met je hoofd gaat scoren dan moet de voorzet wel heel goed zijn. Ik moet toegeven: ik hoefde hem ook alleen maar aan te raken’’, aldus Ouwendijk.

Ook de tweede treffer van de dynamische middenvelder zat er lekker in. Na goed drukzetten van Thijs Hoogenboom, kwam de bal bij Ouwendijk, die eerst handig wegdraaide bij zijn tegenstander om vervolgens knap raak te schieten. ,,In de tweede helft had ik ook nog mijn hattrick kunnen maken, maar helaas raakte ik de paal. Het is ook als team het enige minpuntje van vandaag, dat we niet verder uitgelopen zijn, want daar lag alle ruimte voor’’, zei Ouwendijk.

Door de overwinning klimt Alphense Boys naar de vijfde plaats op de ranglijst van de hoofdklasse A en begon het goed aan de strijd om de laatste periodetitel.

Meer nieuws uit Sport Regionaal

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.