Culturele evenementen afgelast door coronavirus

Er Welt Een Traan.
Leiden

Het coronavirus leidt ook tot annuleringen van culturele evenementen in de Leidse regio.

Het jubileumconcert van het Leidse smartlappenkoor Er Welt Een Traan, dat zondag 15 maart zou plaatsvinden in Vooraf en Toe in Leiden, is afgelast. Het wordt tot nader order uitgesteld.

Ook het concert van dameskoor Sarabande gaat niet door. Dit jubileumconcert zou zondag 15 maart in Voorschoten zijn en staat nu op de planning voor eind september.

De boekpresentatie van Roland Mans (gedichten) en Klaas Jan van der Weij (foto’s) in kunstcentrum Marktsteeg 10 in Leiden is ook afgelast. Dit zou zaterdag 14 maart plaatsvinden, maar wordt uitgesteld tot een later moment.

De zondagmiddagmatinee van zondag 22 maart in cultureel centrum De Paulus in Oegstgeest is eveneens geannuleerd vanwege het coronavirus. Het concert van de Amerikaanse sopraan Katharine Dain schuift door naar volgend seizoen.

De Leidse Schouwburg en de Stadsgehoorzaal zien in de huidige situatie geen aanleiding om voorstellingen of concerten te annuleren. ,,Wij volgen de aanwijzingen van de RIVM en overheid. Alle voorstellingen en concerten in de Leidse Schouwburg en de Stadsgehoorzaal gaan dus vooralsnog door’’, aldus de website. Als er veranderingen optreden, worden bezoekers geïnformeerd via website en e-mail. Het is dus zinvol om vooraf te checken of een evenement doorgaat.

Het Alphense theater Castellum hanteert dezelfde richtlijn als de collega’s in Leiden.

Meer nieuws uit Leiden

Ombudsman

Ombudsmannen Durk Geertsma & Ed Brouwer springen in de bres voor de consument.