Leidse Schouwburg en Stadsgehoorzaal schrappen 24 voorstellingen en concerten

Jazz in de Kamer in 2019.
© Archieffoto
Leiden

Op het allerlaatste moment is het Leidse festival Jazz in de Kamer donderdag afgeblazen. Ook alle andere culturele evenementen in de Leidse regio vervallen deze maand.

Organisator Sylvia Karres was ’s ochtends nog optimistisch over het doorgaan van het jaarlijkse huiskamerfestival in de Leidse binnenstad. ,,Ik zie geen reden om het af te gelasten’’, stelde ze nog. Maar om vier uur ’s middags na de persconferentie van premier Rutte moest ze toch anders besluiten. Omdat Jazz in de Kamer een evenement is dat meer dan honderd bezoekers trekt, ging noodgedwongen de stekker eruit. Het festival wordt verplaatst naar een nader te bepalen datum. ,,Het is helaas overmacht, maar toch spijt het ons zeer’’, laat Karres weten in een mail aan de mensen die een kaartje hadden gekocht.

Ook de Leidse Schouwburg, de Stadsgehoorzaal en Gebr. de Nobel moesten donderdag besluiten om alle concerten en voorstellingen voor de rest van de maand te annuleren.

In poppodium Gebr. de Nobel zou donderdag een Talking Heads-tribute zijn. Dit concert is opgeschort.

In de Leidse Schouwburg zou de musical ’Goodbye Norma Jean’ over het leven van Marilyn Monroe worden gespeeld. Het decor was al opgebouwd, maar kon na de persconferentie van Rutte weer worden afgebroken. In de Stadsgehoorzaal stond donderdagavond geen concert op de planning.

,,In totaal worden 24 voorstellingen en concerten in de Leidse Schouwburg en Stadsgehoorzaal door dit besluit getroffen’’, zegt Monique Aalbers namens deze podia. ,,We proberen zoveel mogelijk om een nieuwe datum te zoeken, maar het is de vraag of dat in alle gevallen gaat lukken. Kaarthouders informeren we zoveel mogelijk per mail en verder adviseren we iedereen om onze website in de gaten te houden.’’

Het Alphense theater Castellum hanteert dezelfde werkwijze.

Kunstklank in Noordwijk schrapt de voorstellingen van ’Winterreis’ komend weekend. Er wordt gekeken of de voorstellingen op een ander moment kunnen worden ingehaald.

Meer nieuws uit Leiden

Ombudsman

Ombudsmannen Durk Geertsma & Ed Brouwer springen in de bres voor de consument.