Rijnsoever krijgt veel meer plekken om te parkeren

Er komen ook extra plekken voor fietsen.© Archieffoto

Hielke Biemond
Katwijk

De veel te kleine parkeervakken bij de sportaccommodatie van atletiekclub Rijnsoever en Schietsport Katwijk worden flink uitgebreid.

Het gemeentebestuur vraagt de raadsleden om bijna een ton uit te trekken voor de aanleg van 43 parkeerplaatsen in de berm van de Olympiaweg. Ook moeten daar 54 beugels komen om 108 fietsen te kunnen stallen.

De berm doet nu in de praktijk ook al dienst als parkeerplaats voor sporters die hun auto of fiets niet kwijt kunnen. Dat is weliswaar toegestaan, maar levert rommelige en lastige situaties op. Bij slecht weer kunnen automobilisten soms niet of moeilijk meer wegkomen uit het modderige gras. Daar verschijnen vervolgens volop kale plekken in.

Het gemeentebestuur wil geen strook asfalt neerleggen in de berm, maar een ’open verharding’: tegels of betonstroken met daartussen gras. Dat past volgens Katwijk beter bij deze tijd, waarin de gemeente flink wil vergroenen.

Leden en bestuursleden van de atletiek- en de schietvereniging klagen steen en been over de gebrekkige parkeercapaciteit sinds zij acht jaar geleden hun vernieuwde accommodatie betrokken. Vorig jaar gaf het gemeentebestuur gehoor aan deze noodkreten. Het beloofde een uitbreiding, mits uit onderzoek zou blijken dat het aantal plaatsen inderdaad tekortschiet. De gemeente heeft dat nu dus erkend.

Meer nieuws uit Duin- en Bollenstreek

Net Binnen

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.