Premium

Net genoeg beschermingsmiddelen in ziekenhuizen Hollands Midden en Haaglanden

Net genoeg beschermingsmiddelen in ziekenhuizen Hollands Midden en Haaglanden
Leiden

De ziekenhuizen in de regio’s Hollands Midden en Haaglanden komen zoals het er nu naar uitziet net uit met de voorraad persoonlijke beschermingsmiddelen.

Dat schrijft burgemeester Henri Lenferink in zijn functie van voorzitter van de veiligheidsregio Hollands Midden in een brief aan de gemeenteraden in de regio.

Dat het allemaal net lijkt te lukken, komt onder andere doordat de zeven ziekenhuizen in de twee regio’s onderling spullen uitwisselen. Op dinsdag 17 maart wordt een nieuwe zending persoonlijke beschermingsmiddelen verwacht.

Hollands Midden en Haaglanden werken op het gebied van acute zorg nauw samen in het Regionaal overleg Acute Zorg West (ROAZ-West). Binnen ROAZ-West is de crisisorganisatie inmiddels geactiveerd, maar is het crisisplan nog niet in werking getreden. Dat is nog niet nodig omdat er nog geen coronapatiënten in de ziekenhuizen in de regio zijn opgenomen.

Wel hebben de ziekenhuizen maatregelen genomen om zich voor te bereiden op een situatie waarin een aanzienlijk deel van het personeel zich ziek meldt. Het afzeggen van afspraken bij poliklinikenen en het uitstellen van een deel van de geplande operaties zijn dat soort maatregelen.

Ondertussen werkt de GGD Hollands Midden op volle toeren om de crisis zo goed mogelijk het hoofd te bieden. Dankzij de inzet van medewerkers van andere afdelingen, gepensioneerde artsen, co-assistenten en vrijwilligers van het Rode Kruis lukt het de regionale GGD om ook in het weekend een team van twintig medewerkers paraat te hebben.

Meer nieuws uit Leiden

Ombudsman

Ombudsmannen Durk Geertsma & Ed Brouwer springen in de bres voor de consument.