VVD Teylingen, Leiderdorp en Voorschoten: Uitstel belastingbetaling voor ondernemers vanwege corona

VVD: uitstel ozb voor ondenemers.
© Archieffoto
Regio

De VVD in Teylingen, Leiderdorp en Voorschoten vindt dat hun gemeente bij de ondernemers de inning van belastingen moet uitstellen totdat de situatie in Nederland weer is genormaliseerd.

Veel ondernemers zien hun zaak leegstromen en het Coronavirus raakt hiermee onze lokale ondernemers erg hard, aldus de liberale fracties in vragen aan het college.

Landelijk worden maatregelen genomen om te voorkomen dat gezonde bedrijven omvallen. ,,Alleen dat is niet genoeg. Ook als lokale overheid is het belangrijk om te kijken wat we voor hen kunnen betekenen’’, aldus de partijen.

De afgelopen maand zijn de gemeentelijke belastingaanslagen op de mat gevallen bij ondernemers en inwoners. Ondernemers hebben nu vooral problemen met contant geld op hun rekeningen. Bij de belastingdienst kunnen ze in veel gevallen uitstel van BTW en andere belastingen krijgen. Dat moet de gemeente ook geven, vinden de fracties.

In gemeenten gaat het net als bij de inwoners om ozb, maar in veel gevallen ook om reclame- en precariobelasting voor bijvoorbeeld uitstallingen op de openbare weg. Behalve uitstel van de belastingbetaling wil de VVD van de colleges horen welke andere maatregelen de gemeente kan nemen om ondernemers te helpen of te ondersteunen in de huidige situatie.

Meer nieuws uit Duin- en Bollenstreek

Ombudsman

Ombudsmannen Durk Geertsma & Ed Brouwer springen in de bres voor de consument.