Korfbalbond neemt uiterlijk 6 april beslissing over restant competitie in de Korfbal League

Het is nog onduidelijk hoe de Korfbal League gaat eindigen.
© Archieffoto
Leiden

De Korfbalbond KNKV besluit uiterlijk 6 april wat er gaat gebeuren met het restant van de Korfbal League.

Dat betekent dat TOP en Tempo voorlopig in onzekerheid zitten. Met nog één reguliere wedstrijd te gaan was TOP al zeker van de play-offs. Maar of die gespeeld gaan worden, is nog onduidelijk. Jan Niebeek, trainer van TOP, hoopt van wel, ook al zou dat misschien pas in mei of juni zijn. „Mits Nederland er in slaagt de uitbraak onder controle te krijgen en het normale leven weer een beetje op gang kan komen natuurlijk. Misschien is het mogelijk om dan onder restricties, zoals spelen zonder publiek, de competitie af te maken.”

Niebeek ziet niets in het ’Belgische’ scenario, waar de bond de huidige nummer één van de ranglijst Boeckenberg tot landskampioen heeft uitgeroepen. „Ik geloof niet in spelregelverandering onderweg. Dat voelt niet eerlijk.”

Tempo staat met nog één wedstrijd te gaan vast op de laatste plaats in de Korfbal League. De Alphenaren zullen degraderen, tenzij de bond besluit om de gehele competitie als niet gespeeld te beschouwen en volgend jaar met dezelfde tien clubs de League aan te vangen.

Fiks speelt ook volgend jaar hoofdklasse. Hoewel het KNKV ook over de afwikkeling van de hoofdklasse uiterlijk 6 april een besluit neemt, zal dat weinig invloed hebben op de Oegstgeestenaren. Alle reguliere wedstrijden in de hoofdklasse A zijn gespeeld en Fiks is als zesde geëindigd. Zowel promotie als degradatie is niet aan de orde.

Alle andere regionale korfbalclubs krijgen vrijdag uitsluitsel. Dan maakt de korfbalbond bekend wat er gaat gebeuren met de overige wedstrijdsport. Pernix kijkt gespannen uit naar die dag, want de Leidenaars staan met drie wedstrijden te spelen vijf punten voor op de concurrentie in de overgangsklasse. Een kampioenschap zou de club eigenlijk niet meer kunnen ontgaan, tenzij de bond besluit om de competitie als niet gespeeld te verklaren.

De overige regionale clubs staan in de middenmoot van hun competities. Slechts in theorie zou een enkeling nog kunnen promoveren of degraderen mocht de bond besluiten dat alle wedstrijden worden ingehaald, maar dat ligt niet in lijn der verwachting.

Meer nieuws uit Sport Regionaal

Ombudsman

Ombudsmannen Durk Geertsma & Ed Brouwer springen in de bres voor de consument.