Premium

Corona-fit dankzij sportschool thuis: Azzurro Wellness in Noordwijk biedt online fitnesslessen [video]

Corona-fit dankzij sportschool thuis: Azzurro Wellness in Noordwijk biedt online fitnesslessen [video]
Noordwijk

Ook sportscholen hebben noodgedwongen door de coronacrisis hun deuren moeten sluiten. Toch gaan ze bij Azzurro Wellness in Noordwijk niet bij de pakken neerzitten. Ze hebben een online sportschool geopend: Azzurro at home.

„De coronacrisis maakt ons nog bewuster van het belang van een gezonde levensstijl en een goede lichamelijke conditie. We willen mensen helpen corona-fit te blijven”, aldus Harry Schuit, bedrijfsleider van de Noordwijkse sport- en wellnessaccommodatie.

Meteen na de noodgedwongen sluiting vorige week zondag, ging het Azzurroteam aan de slag: „We kregen veel vragen van leden die wilden weten hoe ze thuis fit konden blijven. We kwamen al snel op het idee om onze groepslessen online aan te gaan bieden”, vertelt Schuit in de uitgestorven sportschool.

Dezelfde dag kocht hij in een multimediazaak opnameapparatuur en maandag is in de trainingszaal gestart met het opnemen van lessen yoga, pilates, krachttraining, coretraining en circuittraining. De online lessen zijn voor iedereen, leden en niet-leden, te volgen via de website, Facebookpagina en YouTubekanaal van de sportschool. Leden kunnen via een speciale app ook andere trainingen volgen.

„De online lessen zijn afgestemd op verschillende doelstellingen, zoals afvallen, lenigheid, coördinatie, fitheid en kracht. Iedereen kan dus thuis aan zijn eigen doelen blijven werken”, meldt Schuit.

Corona-fit dankzij sportschool thuis: Azzurro Wellness in Noordwijk biedt online fitnesslessen [video]
In de verder lege fitnessruimte worden opnames gemaakt voor de instructiefilmpjes.
© Foto Taco van der Eb

De video’s beginnen met een veiligheidsinstructie. Schuit: „We willen natuurlijk geen ongelukken thuis. Ook adviseren we iedereen regelmatig te drinken en niet té intensief te trainen. Matig intensief is het advies. Als je heel hard traint, heeft je lichaam meer tijd en energie nodig om te herstellen. Dan kán je weerstand iets lager zijn en dat moet je in coronatijd niet willen.”

Liefhebbers van krachttraining krijgen van de online sportschool alternatieven aangereikt, vertelt de Azzurro-bedrijfsleider: „Niet iedereen heeft gewichten, halters, kettlebells of ander trainingsmateriaal thuis liggen, onze instructeurs vertellen hoe je dat op creatieve manier kunt oplossen.”

Leden reageren positief op het initiatief van hun sportschool. Schuit: „De reacties zijn hartverwarmend, onze leden tonen een grote mate van betrokkenheid. We doen er alles aan om de Azzurro-beleving bij mensen thuis te brengen. Het sociale aspect, contacten tussen leden onderling en met medewerkers zijn bij ons belangrijk. We zijn dan ook heel blij dat we dat die contacten op deze manier kunnen onderhouden en iedereen in beweging kunnen laten blijven.”

Alle sportscholen in Nederland moeten in elk geval tot en met 6 april hun deuren dichthouden. De Noordwijkse sportschool is aan het bekijken hoe ze de drieduizend leden daarvoor kan compenseren.

Schuit: „Een goede lichamelijke en geestelijke conditie is altijd belangrijk, maar in deze tijden van corona speelt dat een nóg grotere rol. Zorg ervoor dat je lijf tegen een stootje kan. Dat is nu belangrijk, maar ook later, als deze crisis voorbij is. Wij hopen dat we mensen door onze online sportschool corona-fit kunnen houden en dat we met z’n allen de coronacrisis doorstaan.”

De online lessen van Azzurro at home zijn voor iedereen te volgen op de website (www.azzurrowellness.nl), Facebook (www.facebook.com/azzurrowellness) en YouTube.

Meer over corona in deze regio:

Volg hier het liveblog over corona.

We houden een interactieve kaart bij met coronabesmettingen.

Hier vindt u meer artikelen over corona uit het Leidsch Dagblad.

Meer nieuws uit Duin- en Bollenstreek

Ombudsman

Ombudsmannen Durk Geertsma & Ed Brouwer springen in de bres voor de consument.