Noordwijk en Katwijk sluiten wegen naar de kust af wegens drukte

Strand van Noordwijk met Huis ter Duin.
© Archief
NOORDWIJK

Noordwijk heeft zondagmiddag de wegen naar de kust afgesloten. Het werd te druk richting en op het strand. Dat vindt de gemeente vanwege corona onverantwoord. Ook Katwijk sluit de toegangswegen naar de boulevard af.

Bij acht wegen in Noordwijk die direct naar de kust leiden, zijn versperringen opgesteld. Op wegen in de omgeving zijn ook waarschuwingsborden neergezet. Het besluit is genomen vanwege de drukte, door het Regionaal Operationeel Team dat toeziet op de corona-maatregelen.

Burgemeester Wendy Verkleij van Noordwijk riep na grote drukte zaterdag mensen op zondag niet naar het strand te komen. Maar mede vanwege het mooie weer gaven veel mensen geen gehoor aan haar oproep.

"Veel inwoners en ondernemers hebben gezien dat onze bezoekers de richtlijnen niet naleefden. Dat kan echt niet. Volksgezondheid en het indammen van corona hebben echt alle prioriteit. We nemen onze verantwoordelijkheid als overheid omdat we gezien hebben dat recreanten dat niet doen. Het is helaas nodig", aldus Verkleij.

De politie en gemeente Katwijk sloten ook de wegen naar de boulevard af. ,,We voorkomen hier mee dat grote groepen mensen naar het strand gaan en er te weinig afstand tussen mensen zal komen te ontstaan”, aldus de politie.

Ook de wegen naar de stranden van Rockanje en Oostvoorne zijn afgesloten. Recreanten naar de stranden van Bloemendaal en Zandvoort worden teruggestuurd.

Lees ook: Noordwijkse strandpaviljoens sluiten hun afhaalpunten en krijgen pluim van burgemeester

Lees ook: Noordwijkse burgemeester roept dagjesmensen op weg te blijven

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Meer over corona in deze regio:

Volg hier het liveblog over corona.

We houden een interactieve kaart bij met coronabesmettingen.

Hier vindt u meer artikelen over corona uit het Leidsch Dagblad.

Meer nieuws uit Duin- en Bollenstreek

Ombudsman

Ombudsmannen Durk Geertsma & Ed Brouwer springen in de bres voor de consument.