Noordwijkse burgemeester roept dagjesmensen op weg te blijven

NOORDWIJK

De burgemeester van Noordwijk roept mensen vanwege het coronavirus op om deze zondag en op andere mooie dagen niet naar de kust bij de badplaats te komen.

Volgens burgemeester Wendy Verkleij liepen de boulevard en het strand zaterdag vol met recreanten die de richtlijn om 1.5 meter afstand van elkaar te houden niet naleefden.

Verkleij en haar gemeente zijn verbaasd dat bezoekers zich "zo weinig verplicht voelen om ook mee te helpen en om naar de voorgeschreven maatregelen te doen en te laten", stelt zij in een verklaring.

"In het belang van iedereen vraag ik dan ook: kom niet naar de kust van Noordwijk. Deze zondag niet, maar ook al die andere mooie lentedagen niet die er nog gaan komen, zolang corona bestreden moet worden."

Vrijdag riepen ook de burgemeesters van Zandvoort en Bloemendaal dagjesmensen op om niet naar hun stranden te komen vanwege het coronavirus.

Volgens de burgervaders David Moolenburgh (Zandvoort) en Elbert Roest (Bloemendaal) liepen ondanks eerdere waarschuwingen, borden en oproepen de stranden van beide gemeenten vol met recreanten. "Met deze aantallen recreanten op het strand creëren we risicovolle situaties en dat moet niemand willen", zei burgemeester Moolenburgh.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Meer over corona in deze regio:

Volg hier het liveblog over corona.

We houden een interactieve kaart bij met coronabesmettingen.

Hier vindt u meer artikelen over corona uit het Leidsch Dagblad.

Meer nieuws uit Duin- en Bollenstreek

Ombudsman

Ombudsmannen Durk Geertsma & Ed Brouwer springen in de bres voor de consument.