Coronacrisis doorkruist HandbikeBattle; achtste editie afgelast

HandbikeBattle, team uit 2014.
© Archief
Feichten

De HandbikeBattle, de jaarlijkse handbikewedstrijd waarin sporters met een lichamelijke beperking de Kaunertaler Gletscher in Oostenrijk beklimmen, is vanwege het coronavirus afgelast.

De race over twintig kilometer met een hoogteverschil van bijna duizend meter zou op 18 juni voor de achtste keer gehouden worden.

,,De ontwikkelingen rondom de corona-uitbraak zijn te onzeker en te onvoorspelbaar’’, schrijft de organisatie, waarbij ook werknemers van revalidatiecentrum Heliomare in Wijk aan Zee bij betrokken zijn, aan de deelnemers.

,,We hebben alle opties overwogen, ook uitstel naar het najaar. Maar ook dan zijn er te veel onzekerheden en risico’s: de gezondheid van de deelnemers natuurlijk, maar ook van de begeleiders. Bovendien is niet duidelijk of de begeleiders en het medisch personeel dan vrij kunnen krijgen, omdat het in de revalidatiecentra misschien veel drukker is na/door de coronacrisis.’’

Het is de bedoeling dat de HandbikeBattle volgend jaar weer plaatsheeft, benadrukt de organisatie. Een datum is nog niet bekendgemaakt.

Er doen jaarlijks zo’n 120 handbikers uit Nederland en het buitenland aan mee, individueel en in groepsverband met teams van de diverse revalidatiecentra.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Meer over corona in deze regio:

Volg hier het liveblog over corona.

We houden een interactieve kaart bij met coronabesmettingen.

Hier vindt u meer artikelen over corona.

Meer nieuws uit Sport

Ombudsman

Ombudsmannen Durk Geertsma & Ed Brouwer springen in de bres voor de consument.