Premium

Oppositiepartijen Noordwijk: ’Bouw flexwoningen op gemeentegrond’

Oppositiepartijen Noordwijk: ’Bouw flexwoningen op gemeentegrond’
© Archieffoto
Noordwijk

Vijf Noordwijkse oppositiepartijen willen zo snel mogelijk een overzicht hebben van onbebouwde gemeentelijke percelen. Ze achten dat nodig om de realisatie van flexwoningen voor zogeheten ’spoedzoekers’ te kunnen bespoedigen.

De discussie in Noordwijk is door Charlotte Meiland en Cindy van Wieringen weer nadrukkelijk op de politieke agenda gezet. Ze zijn gescheiden en kwamen zonder woning te zitten. Betaalbare onderkomens zijn op de huidige huizenmarkt nauwelijks verkrijgbaar, waardoor gescheiden vrouwen noodgedwongen illegaal huren of contracten aangaan die zo weer stopgezet kunnen worden.

De woningstichting Antonius van Padua zegt weinig voor de vrouwen te kunnen doen. Die wil eerst antwoord van de gemeente welke mensen nou precies onder de term spoedzoeker vallen. De woningstichting moet daar voorlopig nog even op wachten. Het college van burgemeester en wethouders wil daar in de woonvisie duidelijkheid over verschaffen. Het eerste concept daarvan komt in mei.

Flexwoningen

Voor de fracties van Puur, GroenLinks, D66, PvdA en Bruisend Noordwijk duurt dat veel te lang. Reden dat de partijen een aantal schriftelijke vragen aan het dagelijkse bestuur stellen en ervoor pleiten om snel de mogelijkheid van flexwoningen op percelen van de gemeente te onderzoeken.

Zo willen de partijen van het college weten of het college alsnog bereid is spoedig met een definitie voor de term spoedzoeker te komen en hoe urgent de problematiek nou in de ogen van het bestuur is. Daarnaast willen de fracties duidelijkheid over het hoeveel percelen niet-bebouwde grond de gemeente in eigendom heeft, waar die liggen en hoe groot die zijn. Ook horen ze graag hoe groot de bereidheid van het college is om hierop zo snel mogelijk flexwoningen te bouwen.

Meer nieuws uit Duin- en Bollenstreek

Ombudsman

Ombudsmannen Durk Geertsma & Ed Brouwer springen in de bres voor de consument.