Van der Valk en Fletcher gaan coronapatiënten onderbrengen

Hotelketens Van der Valk en Fletcher bieden locaties aan voor onder meer de opvang van coronapatiënten. Het gaat dan om patiënten die "te goed zijn voor het ziekenhuis en te slecht voor thuis", aldus de woordvoerder van het coronacentrum dat nu wordt voorbereid in een Van der Valk-hotel in Urmond (Limburg). In de rest van het land worden soortgelijke centra voorbereid.

Het coronacentrum is een initiatief van huisartsen, thuiszorgorganisaties en ziekenhuizen in de regio. Momenteel wordt hard gewerkt om het coronacentrum zo snel mogelijk klaar te maken.

Volgens Fletcher-topman Rob Hermans gaat het om zorglocaties voor coronapatiënten, zorglocaties voor ouderen die geen corona hebben, en locaties voor ziekenhuispatiënten zonder corona.

Leiden

In de Leidse regio heeft Van der Valk hotels in onder meer Leiden, Voorschoten en Alphen aan den Rijn. Fletcher heeft hotels in Leiden, Wassenaar, Noordwijk en Noordwijk aan Zee.

Het is onduidelijk welke locaties beschikbaar worden gesteld voor de opvang van coronapatiënten. De hotelketens zijn druk bezig met de organisatie daarvan. Hermans: "Wij zijn daarover in gesprek met veiligheidsregio's, ziekenhuizen en zorginstellingen in het hele land. Wij hebben draaiboeken liggen waarmee we binnen 24 uur een zorgcentrum kunnen inrichten. Die zijn in Limburg, Brabant en de regio Nijmegen al in voorbereiding. Verwacht wordt dat de eerste patiënten deze week inchecken."

In de hotels logeren geen gasten meer.

Meer nieuws uit Leiden

Ombudsman

Ombudsmannen Durk Geertsma & Ed Brouwer springen in de bres voor de consument.