Premium

’Groenstrook Nieuw Meerzicht niet doortrekken’

’Groenstrook Nieuw Meerzicht niet doortrekken’
De groenstrook langs de Ringvaart wordt niet breder gemaakt.
© foto leidsch dagblad
Lisse

De groenstrook die langs de Ringvaart komt bij de nieuwe wijk Nieuw Meerzicht wordt niet doorgetrokken tot aan de Lisserbrug. De doodlopende zijtak van de Kanaalstraat wordt daarvoor volgens het college te druk gebruikt.

Bij de bespreking een jaar geleden van het uiteindelijke plan voor het ruim zestig woningen tellende wijkje tussen de Gasstraat en de Ringvaart op het voormalige Mieloo-terrein opperde VVD’er Martijn Tibboel om de brede groenstrook langs het water helemaal door te laten lopen tot aan de brug. Het huidige groenstrookje tussen de Lisserbrug en Nieuw Meerzicht zou dan breder moeten worden gemaakt. Op de groenstrook in Nieuw Meerzicht is ook een fietspad gepland. Dat zou dan ook moeten worden doorgetrokken tot aan de brug. Het college vond dat een leuk idee, maar volgens wethouder Kees van der Zwet kan het toch niet doorgaan.

Een belangrijke reden daarvoor is dat er langs dit stukje Ringvaart een vaste aanlegplaats voor rondvaartboten is. Op de zijtak zijn nu ongeveer dertig parkeerplaatsen die behalve voor de paar woningen en bedrijven op dit stukje ook parkeerruimte bieden voor mensen die een rondvaart gaan maken. Er komen in het rondvaartseizoen ook touringcars en die hebben de nodige maouevreerruimte nodig. Omdat het een doodlopen stukje is, moet hij bovendien in twee richtingen berijdbaar zijn en blijven. Dat maakt alles bij elkaar dat er gewoon niet genoeg ruimte is om de groenstrook door te trekken, aldus Van der Zwet.

Daar komt volgens hem bij dat het voor het gezicht ook niet echt hoeft: de groenstrook langs de Kanaalstraat is weliswaar smaller, maar er staan ook bomen en bankjes. Een laatste argument is dat het aanpakken van dit stukje Kanaalstraat nergens in de planning van de gemeente staat en een herinrichting al snel flinke kosten met zich meebrengt in een tijd dat Lisse toch al drastisch moet bezuinigen omdat er anders miljoenentekorten ontstaan.

Meer nieuws uit Duin- en Bollenstreek

Ombudsman

Ombudsmannen Durk Geertsma & Ed Brouwer springen in de bres voor de consument.