Meerlanden: twee auto’s tegelijk op milieustraat

Meerlanden: twee auto’s tegelijk op milieustraat
Meerlanden: twee auto’s tegelijkertijd op de milieustraat.
© foto meerlanden
Regio

Wie naar een van de milieustraten in de Bollenstreek gaat, moet erop rekenen dat hij in de rij komt te staan. Terwijl daar meer afval dan normaal wordt ingeleverd, worden er om gezondheidsredenen minder auto’s tegelijk toegelaten.

De gemeente Teylingen, die als enige gemeente niet met Meerlanden werkt maar met Suez, besloot al eerder dat op de milieustraat maximaal zeven auto’s tegelijkertijd worden toegelaten. Ook besloot Suez dat de afvalophalers hun lunch in de wagen gebruiken om besmettingsrisico’s te beperken. Verder vraagt de gemeente om alleen met volle auto’s naar de milieustraat te komen.

Dat laatste is ook een vraag van Meerlanden, die in de Bollenstreek voor de gemeenten Lisse, Noordwijk en Hillegom werken. De toegang tot de milieustraten wordt meer beperkt dan in Teylingen: in Lisse, Hillegom en Noordwijkerhout worden maar twee auto’s tegelijkertijd toegelaten. Verder gaan ook bij Meerlanden de medewerkers lunchen op de plek waar ze op dat moment werkzaam zijn. Vuilniswagens worden net als in Teylingen op plekken geparkeerd waar ze been hinder opleveren voor het overige verkeer.

Meerlanden stopt in de gemeente Noordwijk voorlopig met het ophalen van klein chemisch afval met een servicewagen. Die staat nu op de eerste en derde zaterdag van de maand op de milieustraat aan de Walserij in Noordwijkerhout. De landelijke compostdag op 28 maart gaat uiteraard niet door.

Meer nieuws uit Duin- en Bollenstreek

Ombudsman

Ombudsmannen Durk Geertsma & Ed Brouwer springen in de bres voor de consument.