Premium

Roep om vrijwilligers en mondkapjes bij Leidse daklozenopvang De Binnenvest

Roep om vrijwilligers en mondkapjes bij Leidse daklozenopvang De Binnenvest
De gebouwen van de Leidse daklozenopvang.
© archieffoto
Leiden

De Leidse opvangorganisatie De Binnenvest doet een oproep voor zowel vrijwilligers als mondkapjes.

De landelijke coronavoorschriften zijn extra lastig na te leven bij een daklozenopvang. Thuisblijven is niet mogelijk voor Leidenaars die geen thuis hebben.

’Wij stellen alles in het werk om te voorkomen dat onze cliënten en onze medewerkers besmet worden met het coronavirus’, stelt Binnenvest-directeur Emmy Klooster. ’Gelukkig hebben wij tot nu toe geen cliënten of medewerkers met corona op onze 24-uurs voorzieningen, bij Nieuwe Energie, Sociaal Pension en Alphen24. Wij meten elke dag de temperatuur van alle cliënten, dus we zijn er heel snel bij als er cliënten ziek zouden worden’.

Mocht dat gebeuren, dan zijn er speciale quarantaineruimtes bij de opvang in gebouw Nieuwe Energie aan de 3e Binnenvestgracht. ’Cliënten die zelfstandig wonen en ambulant begeleid worden, worden nu vaker telefonisch of via videochat begeleid’, aldus Klooster. Bovendien krijgen daklozen die vanwege de huidige lage nachttemperaturen de opvang opzoeken, een bed in een aparte ruimte.

Vanwege het extra werk dat nu van De Binnenvest wordt gevraagd, doet Klooster ook een oproep voor kapjes en extra hulp. ’Vrijwilligers die iets kunnen betekenen in deze moeilijke periode zijn van harte welkom.’

Meer nieuws uit Leiden

Ombudsman

Ombudsmannen Durk Geertsma & Ed Brouwer springen in de bres voor de consument.