Internationale enquête naar nakoming coronabeperkingen

Internationale enquête naar nakoming coronabeperkingen
Leiden

Een groep coassistenten en epidemiologen vanuit Leiden, Cambridge en Berlijn heeft een online enquête opgezet naar hoe mensen aankijken tegen de getroffen maatregelen om verspreiding van het coronavirus tegen te gaan.

De vragenlijst staat sinds afgelopen week online en is beschikbaar in zes talen (Nederlands, Engels, Duits, Pools, Frans en Italiaans). Enkele duizenden mensen hebben hem al ingevuld.

De onderzoekers hopen op een zo breed mogelijke verspreiding van de enquête, want hoe meer mensen hem invullen hoe betrouwbaarder de conclusies zijn die zij kunnen trekken. Die resultaten worden, als alles verloopt zoals de onderzoekers hopen, op enig moment in een wetenschappelijk tijdschrift gepubliceerd. Ook willen zij ze aan de overheden aanbieden. Die kunnen er dan hun voordeel mee doen.

De multiple choice enquête kost een paar minuten tijd. De onderzoekers willen weten waar mensen hun informatie vandaan halen over de coronacrisis, wat zij de afgelopen zeven dagen gedaan hebben om verspreiding te voorkomen en wat zij vinden van ingevoerde maatregelen.

Het maakt niet uit dat die maatregelen steeds worden veranderd, aangepast of verlicht. Integendeel, de onderzoekers hopen na verloop van tijd te kunnen zien of mensen er anders over zijn gaan denken. Ook dat kan waardevolle informatie zijn.

Meer nieuws uit Leiden

Ombudsman

Ombudsmannen Durk Geertsma & Ed Brouwer springen in de bres voor de consument.