Markt onder de Linden in Noordwijk gaat niet door

De Markt onder de Linden in Noordwijk trekt doorgaans veel bezoekers.
© Archieffoto Taco van der Eb
Noordwijk

Hoewel evenementen tot 1 juni geen doorgang mogen vinden vanwege het coronavirus, heeft de organisatie van de Markt onder de Linden en de Kerkstraat-braderie nu al besloten om op 13 en 14 juni geen kramen op te bouwen. Elk jaar komen er duizenden mensen af op fleurige een heerlijk ruikende bloemen, planten en andersoortige waar af.

Aan beide evenementen gaat heel wat geregel vooraf. Zo moeten vergunningen worden aangevraagd, optredens worden geregeld en doen de kraamhouders hun inkopen. Om te voorkomen dat de standhouders straks met onverkoopbare waar zit omdat op het laatste moment toch een streep moet beide Noordwijkse evenementen, heeft de organisatie nu al besloten dat het in juni niet doorgaat. „Er komen doorgaans heel wat mensen op af en dan helpt het ook niet als op het laatste moment blijkt dat er maximaal honderd mensen op de markt mogen”, licht woordvoerster Lisa Dol de keuze toe.

Er wordt nog wel gekeken om de evenementen te verplaatsen. „Vanzelfsprekend vinden we het natuurlijk ontzettend jammer dat we dit besluit hebben moeten nemen. Maar u zult begrijpen dat de veiligheid en gezondheid van bezoekers en deelnemers op de eerste plaats komt. De data waarop de evenementen worden gehouden in 2021 staan in ieder geval al vast, namelijk 12 en 13 juni”, aldus een verklaring van de organisatie.

Meer nieuws uit Duin- en Bollenstreek

Ombudsman

Ombudsmannen Durk Geertsma & Ed Brouwer springen in de bres voor de consument.