Premium

Daniek de Groot, dé vrijwilliger van Kaag en Braassem en redder van de Woubrugse afhaalchinees en de Oranjevereniging, wint Goed voor elkaar bokaal

Daniek de Groot, winnaar van de ’Goed voor elkaar bokaal’ bij de plek waar hij ook dit jaar graag meewerkt aan de Open dag van de waterrecreatie.
© foto Taco van der Eb
Woubrugge

Een bokaal winnen die door de coronacrisis, zaterdag online moet worden uitgereikt. Het lijkt wonderwel te passen bij Daniek de Groot. Deze 20-jarige Woubruggenaar zorgde er immers via de #reddechinees-campagne, die vooral via Facebook werd gevoerd, voor dat de plaatselijke afhaalchinees van sluiting afzag door een plotse toestroom van klanten.

Ook zijn campagne om de plaatselijke Oranjevereniging te redden, begon op Facebook. Een oproep om snel het bestuur te versterken, werkte wonderwel. Maar, zo benadrukten nogal wat stemmers voor de ’Goed voor elkaar bokaal’, bij Daniek blijft het niet bij acties hier en daar. Hij is ’dé vrijwilliger van Kaag en Braassem’; steekt ’heel veel tijd en enthousiasme’ in dat vrijwilligerswerk en is daarmee ’een zeer positieve impuls voor het dorp’.

Meer nieuws uit Leiden

Ombudsman

Ombudsmannen Durk Geertsma & Ed Brouwer springen in de bres voor de consument.