Burgemeester van Leiderdorp sluit voetbalkooi Nievaartpad

De voetbalkooi aan het Nievaartpad in betere tijden.
© Archieffoto
Leiderdorp

In de strijd tegen het coronavirus heeft burgemeester Laila Driessen van Leiderdorp de voetbalkooi aan het Nievaartpad tot verboden terrein verklaard.

Omwonenden van de speelplaats in de wijk Buitenhof klaagden op Facebook al een paar dagen dat jongeren tot ’s avonds laat in en rond de voetbalkooi rondhingen en daarbij geen afstand van elkaar hielden.

Gemeentelijke toezichthouders en jongerenwerkers namen een kijkje en constateerden dat de klachten terecht waren. ,,Met zoveel jeugd bij elkaar is het ook niet mogelijk om de voorgeschreven afstand te houden’’, aldus een woordvoerster van de gemeente. De burgemeester besloot daarom de kooi voorlopig op slot te houden.

Op Facebook wordt inmiddels ook geklaagd over andere plekken in Leiderdorp waar veel jongeren rondhangen. Het zou gaan om een basketbalveldje op de Houtschans, het skatepark in de Bloemerd en het voetbalveldje naast het gebouw van marchingband Tamarco aan de Van der Marckstraat. Ook de Houtschans zou een hangplek zijn. ’Ik erger me kapot’, schrijft iemand.

De gemeente heeft echter, zegt de woordvoerster, vooralsnog geen plannen om ook andere plekken te sluiten. Wel is de heemtuin in park De Houtkamp afgesloten voor publiek. De paden zijn er volgens de gemeente te smal om de gewenste afstand tot elkaar te houden, en dus blijft het hek dicht.

Meer over corona in deze regio:

Volg hier het liveblog over corona.

We houden een interactieve kaart bij met coronabesmettingen.

Hier vindt u meer artikelen over corona uit het Leidsch Dagblad.

Meer nieuws uit Leiden

Ombudsman

Ombudsmannen Durk Geertsma & Ed Brouwer springen in de bres voor de consument.