Premium

Herinrichting Leids Bio Science Park komt uit op 17 miljoen

Herinrichting Leids Bio Science Park komt uit op 17 miljoen
Groene bermen in het Bio Science Park.
© Archieffoto Hielco Kuipers
Leiden

De plannen voor de verregaande herinrichting van het Bio Science Park komt uit op 17 miljoen euro. Daarvoor worden onder meer extra fietsstraten en middenbermen aangelegd, zo maakte het stadsbestuur bekend.

De gemeente speelt al geruime tijd met het idee om het medische bedrijvengebied tussen Wassenaarseweg en Plesmanlaan verregaand te vergroenen en er het wegennet te verbeteren. Het inrichten van het Schilperoortpark nabij het Pesthuis vormde een eerste stap. Verder liggen er plannen voor biodiverse slootkanten, meer waterpartijen en extra fietspaden. Voor dat project had Leiden aanvankelijk 5,5 miljoen euro in kas.

Maar daar blijft het niet bij. Langs de zogeheten hartlijn, het centrale fiets- en voetgangerspad, worden medicinale kruiden geplant. Dat is de uitvoering van het winnende idee van een vorig jaar uitgeschreven prijsvraag.

Verder worden (delen van) de Robert Boyleweg en Niels Bohrweg omgevormd tot fietsstraten. En het kruispunt van Zernikedreef en Sylviusweg krijgt een middenberm. Op die Sylviusweg wordt de maximale snelheid teruggebracht naar dertig kilometer per uur.

Door alle maatregelen kwam het project uit op 17 miljoen. Leiden neemt het leeuwendeel van die laatste twaalf miljoen voor zijn rekening: acht miljoen euro. De universiteit (2,5 miljoen) en de provincie (1,3 miljoen) dragen ook bij.

Meer nieuws uit Leiden

Ombudsman

Ombudsmannen Durk Geertsma & Ed Brouwer springen in de bres voor de consument.