Premium

Noord-Holland zet streep door Duinpolderweg

Noord-Holland zet streep door Duinpolderweg
Protest tegen de Duinpolderweg aan de Oosteinderlaan in Hillegom. De weg komt er definitief niet.
© Foto Paul de Vlieger
Haarlem / regio

De Duinpolderweg komt er niet. De provicie Noord-Holland zet definitief een dikke streep door het plan.

De provincie heeft dat woensdag in de zogeheten Stuurgroep Duinpolderweg laten weten en meldt dat nu ook op haar website/ Noord-Holland is van plan uitsluitend verder te gaan met de opwaardering van de Nieuwe Bennebroekerweg in Haarlemmermeer. Die is volgens de provincie wel noodzakelijk vanwege de woningbouwplannen van de poldergemeente.

De overige delen van de Duinpolderwegroute worden niet door Noord-Holland uitgevoerd. Dit betekent dat de doortrekking van de weg door de Oosteinderpolder in Hillegom richting de Haarlemmerstraat (N208) van de baan is. Ook komt er geen verbinding tussen de 2e Poellaan in Lisse en de A44 nabij Abbenes.

Noord-Holland zet voor de bereikbaarheid in de grensstreek in op verbetering van het openbaar vervoer en fietspaden. ,,Dit is de concrete uitwerking van het coalitieakkoord ’Duurzaam Doorpakken!’ van de provincie’’, meldt Noord-Holland. Gedeputeerde Bereikbaarheid en Mobiliteit, Jeroen Olthof: ,,Wij willen hiermee duidelijkheid bieden aan de inwoners en onze stuurgroeppartners, met wie wij graag in gesprek blijven over de bereikbaarheid in het grensgebied van Noord- en Zuid-Holland.”

Het voorgenomen besluit over de Nieuwe Bennebroekerweg wordt nog voorgelegd aan Provinciale Staten. Daarna maken de Noord-Hollandse partners - de gemeente Haarlemmermeer, Vervoerregio Amsterdam en provincie Noord-Holland - afspraken over financiering en projectleiding.

Meer nieuws uit Duin- en Bollenstreek

Ombudsman

Ombudsmannen Durk Geertsma & Ed Brouwer springen in de bres voor de consument.