Premium

Kantoorpand aan Schipholweg mag studentencomplex worden

Kantoorpand aan Schipholweg mag studentencomplex worden
Het kantoorpand aan de Schipholweg 101.
© archieffoto
Leiden

Het kantoorpand aan de Schipholweg 101 mag worden omgebouwd tot 49 studentenkamers, inclusief een groot gezamenlijk dakterras voor de aanstaande bewoners. Dat is het stadsbestuur overeengekomen met de eigenaar.

Het pand dat dateert uit 2003 is eigendom van de Zuid-Afrikaanse investeerder Fairtree Capital. Die wilde eerder het gebouw tot 79 studentenkamers omvormen, maar daar heeft de gemeente een stokje voor gestoken. Ongeveer de helft van het complex (101A tot en met K) blijft een kantoor en alleen een andere deel ervan (101L en met U) wordt opgedeeld. Dat gebeurt in 22 kamers voor buitenlandse studenten die kort in Leiden blijven en 27 kamers voor studenten die hier langer komen wonen. Langs het dakterras op de zesde verdieping wordt een hoge pergola gemonteerd.

Mocht het project nog dit jaar beginnen, dan ontstaat aan de kop van de Schipholweg nabij de Willem de Zwijgerlaan wel een forse bouwput. Want aan de overkant van 101, op de plaats van het oude verpauperde postkantoor, verrijst een nieuwe brandweerkazerne met woningen erboven. En daar weer schuin tegenover aan de Ypenburgbocht komt een groot studentencomplex met meer dan vierhonderd kamers.

Meer nieuws uit Leiden

Ombudsman

Ombudsmannen Durk Geertsma & Ed Brouwer springen in de bres voor de consument.