Tien extra huurappartementen in Rijnsburgs bouwproject Landwaard

De Katwijkse wethouder Gerard Mostert© Archieffoto Hielco Kuipers

Hielke Biemond
Rijnsburg

Het Rijnsburgse nieuwbouwproject Landwaard krijgt er tien extra huurappartementen bij. Die komen in plaats van negen sociale koopappartementen.

Op initiatief van de Katwijkse wethouder Gerard Mostert is de acht jaar oude overeenkomst met projectontwikkelaar Ouwehand Bouw aangepast. Hij vindt de oorspronkelijke plannen niet goed meer bij deze tijd passen, waarin vooral inwoners met een kleinere portemonnee niet of nauwelijks een woning kunnen vinden.

Hij denkt dat sociale koopappartementen voor dusdanig hoge bedragen zouden worden verkocht, dat ze onbereikbaar worden voor mensen met een laag- of middeninkomen. En juist voor die groep wil hij zich nadrukkelijk inzetten, in samenwerking met onder meer projectontwikkelaars en woningcorporatie Dunavie.

,,Wij zijn blij dat we samen met Ouwehand Bouw een oplossing hebben gevonden die aansluit bij de actuele behoefte van onze woningzoekenden waarbij we de woningen voor langere tijd betaalbaar houden.’’

De laatste fase van het Rijnsburgse project gaat nu bestaan uit zes sociale huurappartementen en vier appartementen in de vrije sector. Voor die laatste is een zogeheten ’gematigde huur’ overeengekomen, waardoor ze betaalbaar zijn voor middeninkomens.

Meer nieuws uit Duin- en Bollenstreek

Net Binnen

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.