Coronabesmettingen op Hooge Burch in Zwammerdam en Ursula in Nieuwveen

Wegwijzer op terrein Hooge Burch in Zwammerdam.© foto hielco kuipers

Erna Straatsma
Regio

In drie zorginstellingen van Ipse de Bruggen zijn bewoners besmet met corona. Het gaat om de Hooge Burch in Zwammerdam, Ursula in Nieuwveen en Craeyenburch in Nootdorp.

Het is onbekend om hoeveel cliënten het precies gaat. De zorginstelling spreekt op haar website over ’eeen paar woonlocaties met en aantal besmette cliënten.’ Op de betreffende locaties zijn beschermende maatregelen getroffen om verspreiding van het coronavirus tegen te gaan.

De zorglocaties voor verstandelijk en meervoudig gehandicapten waren sinds woensdag 25 maart al gesloten voor bezoekers, maar sinds donderdag zijn ook de landgoederen daaromheen dicht voor wandelaars of fietsers. Bestemmingsverkeer mag nog wel de terreinen op.

De afsluiting van de terreinen geldt in ieder geval tot 6 april.

Geen bezoek

Jonge en volwassen cliënten kunnen geen bezoek van familie ontvangen en mogen ook niet voor een kort bezoekje naar huis. Allen in ’zeer specifieke gevallen’ is het mogelijk hierop een uitzondering te maken, meldt de zorginstelling.

Op de Hooge Burch wonen zo’n 500 gehandicapten, Ursula telt zo’n 450 bewoners.

Ipse de Bruggen is met 5500 cliënten, 5500 medewerkers en bijna 400 locaties de grootste zorgorganisatie in Zuid-Holland voor verstandelijk en/of meervoudig gehandicapten.

Meer over corona in deze regio:

Volg hier het liveblog over corona.

We houden een interactieve kaart bij met coronabesmettingen.

Hier vindt u meer artikelen over corona uit het Leidsch Dagblad.

Meer nieuws uit Leiden

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.