Noordwijkse chalets beschikbaar gesteld voor zorgverleners

Een chalet van de Duinpan.© Foto Marcel Verheggen

Hielke Biemond
Noordwijk

Tien chalets van de Noordwijkse camping De Duinpan staan de komende twee weken ter beschikking van eerstelijnszorgverleners, zoals huisartsen. Het idee is dat zij daar even op adem kunnen komen in deze hectische tijden.

Volgens initiatiefnemer Andy Jansen hebben zij aangegeven behoefte te hebben aan zo’n afgezonderde plek. ,,Zij willen zich even geen zorgen hoeven te maken om (kwetsbare) naasten en kunnen in deze tijd moeilijk rust vinden in het gezin. Juist nu wanneer de zorgprofessionals uitzonderlijke prestaties leveren, is rust van levensbelang. En daarom willen we juist nu deze mogelijkheid bieden.’’

De chalets staan sinds deze woensdag open voor de zorgverleners; de eerste is er inmiddels ingetrokken. Camping De Duinpan stelt ze voor ’een minimale prijs’ ter beschikking. Die kosten worden gedragen door de charitatieve organisatie De Ronde Tafel Noordwijk/Katwijk.

Het aantal beschikbare huisjes kan nog worden uitgebreid als de vraag groter blijkt te zijn. Of als ziekenhuispersoneel - tweedelijnszorg - aangeeft daar ook behoefte aan te hebben. ,,Dan kijken we verder’’, zegt een woordvoerster van Noordwijk Marketing, betrokken bij het opzetten van het initiatief.

Meer nieuws uit Duin- en Bollenstreek

Net Binnen

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.