TOP-icoon Daniël Harmzen volgt Dico Dik op als trainer Groen Geel

Daniël Hamzen sloot zijn carrière als speler in 2018 af met de landstitel.

Daniël Hamzen sloot zijn carrière als speler in 2018 af met de landstitel.© Archieffoto

Van onze verslaggever
Wormer

Terwijl er nog de nodige vraagtekens zijn rond de indeling voor komend seizoen is bij Groen Geel Daniël Harmzen gepresenteerd als de opvolger van trainer Dico Dik. De 34-jarige Sassenheimer veroverde als speler van TOP vier landstitels en debuteert als trainer op het hoogste niveau.

Eerder dit seizoen liet Dik al weten aan zijn laatste seizoen bezig te zijn als hoofdtrainer van het eerste team. Het clubicoon was trainer van het juniorenteam dat in 2016 de landstitel veroverde en promoveerde vervolgens met de groep mee naar het vlaggenschip.

Bij de senioren werden de successen voortgezet, met promotie vorig seizoen naar de korfballeague als hoogtepunt. Dit seizoen zou Groen Geel als voorlaatste zijn geëindigd en maakte de ploeg zich op voor een promotie/degradatieduel tegen de verliezend finalist van de hoofdklasse. Tot de coronamaatregelen een plotseling einde maakte aan het zaalseizoen.

Vereerd

Harmzen, die zijn carrière in 2018 bij TOP afsloot met de landstitel, laat weten ’vereerd te zijn’ met de aanstelling. ,,In 2016 had ik het genoegen om de finale van de junioren te zien voor ik zelf moest aantreden. Mij is bijgebleven het volwassen niveau dat die junioren toen lieten zien. En die groep is daarna opgeklommen naar de league. Het is nu anmij en de overige stafleden om deze talentvolle groep een nieuwe stap naar voren te laten zetten. Ik kijk ernaar uit om aan de slag te gaan en de vereniging te leren kennen.’’

Harmzen neemt Christaan Germans mee als assistent. De Lissenaar had de afgelopen seizoenen jeugdteams van TOP onder zijn hoede. Met de a-junioren veroverde hij vorig seizoen de landstitel.

Meer nieuws uit Sport

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.