Drie bewoners van Leidse verpleeghuizen overleden aan gevolgen corona

Drie bewoners van Leidse verpleeghuizen overleden aan gevolgen corona
De Lorentzhof.
© Foto Cyclomedia
Leiden

Een bewoner van de verpleeghuis Lorentzhof en twee bewoners van Rijn en Vliet van Libertas Leiden zijn afgelopen weekend overleden aan de gevolgen van corona.

Dat bevestigt Libertas Leiden. De bewoners hadden al een kwetsbare gezondheid. ,,Onze gedachten en medeleven gaan allereerst uit naar de families van deze bewoners’’, reageert bestuursvoorzitter Tanja Ineke.

Twee van de overleden bewoners werden verpleegd en verzorgd in hun eigen kamers in de Lorentzhof en Rijn en Vliet. Volgens de richtlijnen en protocollen van het RIVM gebeurde dat door een vast team van medewerkers, stelt Libertas Leiden op de website.

Een bewoner van Rijn en Vliet lag al in het ziekenhuis om andere redenen. Na bijkomende klachten werd deze persoon positief getest op corona. Deze bewoner is ook overleden.

Voor zover bekend zijn er geen andere besmettingen in de woonzorghuizen van Libertas. Er staan ook geen testen uit. ,,De gezondheid van onze bewoners en medewerkers gaat boven alles’’, benadrukt Ineke. ,,Ook in deze moeilijke tijden blijven wij ons volop inzetten voor een optimale gezondheid en welzijn van onze bewoners.’’

Meer over corona in deze regio:

Volg hier het liveblog over corona.

We houden een interactieve kaart bij met coronabesmettingen.

Hier vindt u meer artikelen over corona uit het Leidsch Dagblad.

Meer nieuws uit Leiden

Ombudsman

Ombudsmannen Durk Geertsma & Ed Brouwer springen in de bres voor de consument.