Voor afgelaste evenementen is er mogelijk geen inhaalmogelijkheid in het najaar

De Singelloop.© Archieffoto

Loman Leefmans
Leiden

Leidse evenementen die dit voorjaar worden afgelast vanwege het coronavirus, kunnen mogelijk niet in het najaar worden ingehaald. Daarvoor waarschuwt burgemeester Henri Lenferink.

Geen feest, partij, festijn of evenement kan en mag meer doorgaan dit voorjaar. Een aantal lokale organisatoren is direct na de afgelasting op zoek gegaan naar een datum in het najaar als alternatief. En dan gaat het in het bijzonder om de loopevenementen Singelloop en de Leiden Marathon. Beide organisaties overleggen met de gemeente over een geschikte dag.

Volgens Lenferink is het nog lang geen uitgemaakte zaak dat de hardloopveters gestrikt kunnen worden in september (Singelloop) en november (marathon). Want volgens de burgemeester bulkt het in het najaar van de evenementen, niet in de laatste plaats op en rond 3 oktober.

In de buurgemeenten zijn er in de maanden direct na de zomer ook veel festiviteiten waarbij onder meer politie-inzet en verkeersregelaars nodig zijn. Daarom gaat de burgemeester binnenkort eerst met zijn collega’s in de regio overleg voeren over onder meer dit onderwerp.

Meer nieuws uit Leiden

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.