Crowdfunding van filmfestival voor zeven Leidse kroegen

Café De Bonte Koe in Leiden.
© Archieffoto Hielco Kuipers
Leiden

Het Leiden International Short Film Experience (LISFE) is een actie begonnen om geld in te zamelen voor Leidse kroegen, die door de coronacrisis worden getroffen.

Het LISFE is het kleine broertje van het Leiden International Film Festival (LIFF) en richt zich op korte films. De twaalfde editie van het festival zou tussen 7 en 10 mei worden gehouden, maar is vanwege de coronamaatregelen inmiddels ook afgeblazen. De organisatoren zijn op zoek naar een nieuwe datum.

Ze zeggen ook geraakt te zijn door het lot van de cafés in Leiden, die door de uitbraak van het coronavirus plotsklaps hun deuren moesten sluiten. ,,Omdat LISFE een festival is dat beginnende kunstenaars ondersteunt, zien we het als onze verantwoordelijkheid om de plekken waar (veel van) deze kunstenaars graag samenkomen te helpen in deze moeilijke tijd. Zodat ook toekomstige generaties kunstenaars van deze plekken kunnen genieten’’, stelt het team van LISFE op zijn website.

Daarom willen ze de helpende hand toesteken aan cafés die door de coronacrisis in zwaar weer terecht zijn gekomen. ,,Ze worden door de overheidsmaatregelen in hun voortbestaan bedreigd, terwijl het plekken zijn waar alle lagen van de bevolking samenkomen en inspiratie vinden in elkaars gezelschap.’’

Via zijn website www.lisfe.nl is het festival daarom een crowdfundingsactie begonnen. Het hoopt daarmee een geldbedrag van 5000 euro op te halen. Het opgehaalde geld wordt over zeven Leidse cafés verdeeld: Koffiehuisje, Old School, I Scream Coffee, Meneer Jansen, De Paradijsvogel, Kleine Planeet en De Bonte Koe.

Meer nieuws uit Leiden

Ombudsman

Ombudsmannen Durk Geertsma & Ed Brouwer springen in de bres voor de consument.