Premium

Teylingen gaat overleggen met Leo Kannerschool over onderwijs in Voorhout

Teylingen gaat overleggen met Leo Kannerschool over onderwijs in Voorhout
Teylingen

Wethouder Arno van Kempen gaat snel in gesprek met de Leo Kannerschool over het onderwijs dat de in autisme gespecialiseerde school sinds september geeft bij Kleen4Care in Voorhout.

Aan de ’s-Gravendamseweg vangt Kleen4Care tien kinderen op en werkt het voor onderwijs samen met de Leo Kannerschool. Die wil meer onderwijs gaan geven op locaties zoals zorgboerderijen, aan kinderen die anders thuis zouden zitten en helemaal geen les krijgen.

Dat het een prima idee is en dat het onderwijs van de Kannerschool kwalitatief dik in orde is, daarover is ook bij onderwijswethouder Arno van Kempen geen enkele twijfel, benadrukte hij maandag in de commissie welzijn. Alleen: de school is te veel voor de troepen uit gaan lopen door al les te gaan geven in Voorhout terwijl er op Bollenstreekniveau op dit moment wordt gekeken waar dat het beste kan worden gegeven en wie dat het beste kan gaan doen.

Voor Van Kempen reden om de gemeenteraad voor te stellen om geen groen licht te geven voor het initiatief en de officiële aanvraag van de school om daar les te mogen geven af te wijzen. De wethouder sluit overigens bepaald niet uit dat de Kannerschool straks wel degelijk les kan (blijven) geven bij Kleen4Care.

De gemeente stelde de school al eerder voor om de aanvraag in te trekken, maar dat doet de school niet. Bestuursvoorzitter Rien Timmer stuurde de raad een uitgebreide brief waarin hij nog benadrukt hoe belangrijk het is dat op deze manier thuiszitters toch onderwijs krijgen. De Teylingse politiek heeft alle begrip voor het standpunt van Van Kempen, maar vindt het ook wel erg jammer om de aanvraag te moeten afwijzen. De wethouder gaat nu snel in gesprek met de school om te kijken of het mogelijk is om de aanvraag aan te houden in afwachting van het uitkomsten van het regionale overleg. Nog voor de raadsvergadering van 23 april laat hij de raad weten wat dat gesprek heeft opgeleverd.

Meer nieuws uit Duin- en Bollenstreek

Ombudsman

Ombudsmannen Durk Geertsma & Ed Brouwer springen in de bres voor de consument.