Premium

Plan voor nieuw Victoria Hotel aan Schuttersveld

Plan voor nieuw Victoria Hotel aan Schuttersveld
Het smalle pand tussen Golden Tulip en De Hypotheker moet een nieuw hotel worden.
© Foto Hielco Kuipers
Leiden

Leiden krijgt komend najaar een nieuw hotel aan het Schuttersveld. Dat Victoria Hotel moet komen in het huidige, smalle kantoorpand waarop nu nog Office Center staat met lichtletters.

De aanvraag bij de gemeente is afkomstig van een dochteronderneming van de Rijnsburgse Waardzicht Groep. Die firma werd opgericht door ondernemer en exploitant Cor van Duin, en beheert diverse hotels in de regio.

Een daarvan is Golden Tulip op de hoek van Schipholweg en Schuttersveld. Daar wordt het ernaast gelegen kantoorpand bijgetrokken, zo is de bedoeling. Maar het gaat niet om een uitbreiding van het bestaande hotel, maar een nieuw en apart logement, met een eigen naam.

Aan het uiterlijk met de spiegelramen aan de gevel verandert weinig, maar intern worden de kantoren omgezet in hotelkamers die bij volle bezetting plaats bieden aan tachtig gasten.

De initiatiefnemers van het Victoria Hotel geven aan dat de verbouwing een kleine miljoen euro gaat kosten en dat de eerste bezoekers in september kunnen overnachten. Althans, als de gemeente erin meegaat en dat wordt later dit voorjaar duidelijk.

Meer nieuws uit Leiden

Ombudsman

Ombudsmannen Durk Geertsma & Ed Brouwer springen in de bres voor de consument.