Bewegen met Mike, zo blijf je thuis in vorm [dag 9]

De velden blijven leeg en de sporthallen zitten op slot. Of je je sport nu op hoog of laag niveau bedrijft, de kleedkamers blijven de komende maanden dicht. Mike van den Ban helpt je samen met deze krant om fit te blijven. Elke dag een nieuwe video met oefeningen die je binnen, of in je tuin of je balkon kunt doen.

Bij het uitvoeren van de oefeningen heb je drie keuzes:

1: Voer oefening 1 t/m 4 uit.

2: Doe de serie twee keer.

3: Doe de serie vier keer.

We verzamelen de video’s van Mike hier.

Het programma van deze negende dag:

Spreid sprongen (cardio)

- Beweeg op je voorvoeten

- Houd je knieën licht gebogen

Sea turtles (Rug)

- kijk vooruit

- Breng je knieën en borst van de grond

Knee repeater (cardio)

- Beweeg op je voorvoeten met een licht gebogen knie

- na 15 sec wisselen van been

Alternating Front raise (schouders)

- Hef de gewichten gecontroleerd

- vorm een omgekeerde “L” met je lichaam en armen

Immuunsysteem

Om te kunnen blijven bewegen en je immuunsysteem actief te houden, hebben de trainingsexperts van Scopo Atletico een programma samengesteld dat thuis is uit te voeren en gebaseerd is op het eigen lichaamsgewicht. Scopo Atletico is een gediplomeerde organisatie en heeft als doel om door middel van beweging de kwaliteit van het leven te verbeteren.

Over Mike

Haarlemmer Mike van den Ban is mede-eigenaar van Scopo Atletico en heeft een team van gediplomeerde trainers met diverse sportachtergronden naast zich. Van den Ban speelde zelf in de jeugdopleiding van Ajax en VVV Venlo en voetbalt nu bij tweededivisionist vv Katwijk.

Je kunt de programma’s elke dag volgen via deze site en op de socialmediakanalen van Scopo Atletico. Hier zie je ook nog extra challenges om mee aan de slag te gaan. Aan de hand van instructievideo’s kun je precies zien hoe je een oefening het beste thuis uit kunt voeren en waar je op dient te letten tijdens de uitvoering ervan. Zo word je op afstand begeleid terwijl je thuis traint.

We verzamelen de video’s van Mike hier.

Meer nieuws uit Sport Regionaal

Ombudsman

Ombudsmannen Durk Geertsma & Ed Brouwer springen in de bres voor de consument.