Drone gaat recreanten dit weekeinde in de gaten houden

Drone gaat recreanten dit weekeinde in de gaten houden
In Lisse staan bij de bollenvelden oproepen om anderhalve meter afstand te houden.
© foto anp
Teylingen

Met een drone gaan politie en handhavers dit weekeinde de situatie rond de bollenvelden in de gaten houden en waar dat nodig is boetes uitdelen aan mensen die zich niet aan de regels houden. Burgemeester Carla Breuer van Teylingen roept verder de inwoners op om zoveel mogelijk thuis te blijven.

Het blijft mogelijk om in Park Rusthoff in Sassenheim en op recreatieeiland Koudenhoorn in Warmond een ommetje te maken en/ of de hond uit te laten. Het is dit weekeinde echter niet toegestaan om te recreëren, door bijvoorbeeld in het park of op Koudenhoorn te gaan zitten aan het water of op het gras. Ook de ligplaatsen rond Koudenhoorn zijn gesloten. Daarbij heeft de Leidse burgemeester Henri Lenferink als voorzitter van de veiligheidsregio besloten om bij stranden en grote recreatiegebieden parkeerterreinen af te sluiten. Ook de parkeerplaats bij Koudenhoorn wordt afgesloten. De markt gaat zaterdag door.

Breuer: ,,We nemen dit weekend de nodige maatregelen om drukte in onze dorpen te voorkomen. Ik begrijp heel goed, dat dit niet leuk is. Maar we willen er graag met elkaar voor zorgen dat er geen grote groepen bij elkaar komen en dat mensen goed de anderhalve meter afstand tot elkaar kunnen bewaren. Handhavers van de gemeente kunnen dit weekend boetes uitdelen. Dit doen zij als zij zien dat mensen geen afstand houden en daarmee de gezondheid van anderen in gevaar brengen. Als het op straat te druk wordt, worden wegen afgesloten. Dit heeft niet de voorkeur, maar als het nodig is gebeurt het wel.’’

Een drone ondersteunt de politie en handhavers bij het bekijken van de situatie rondom de bollenvelden in Teylingen en Lisse. Voor Hillegom wordt een vergunning aangevraagd, in verband met de ligging vlakbij Schiphol. De provincie plaatst verder bakens in de berm langs de N208 en N443 om het parkeren en bekijken van bollenvelden langs de doorgaande weg te ontmoedigen.

Meer nieuws uit Duin- en Bollenstreek

Ombudsman

Ombudsmannen Durk Geertsma & Ed Brouwer springen in de bres voor de consument.