Noordwijk sluit opnieuw alle parkeerterreinen en weg naar Langevelderslag

Noordwijk sluit opnieuw alle parkeerterreinen en weg naar Langevelderslag
De weg naar de Langevelderslag is in weekeinde dicht.
© Foto Taco van der Eb
Regio

Om toeristen en dagjesmensen te ontmoedigen naar de kust te komen, worden in het weekeinde allerlei parkeerterreinen afgesloten.

Kustgemeenten vrezen voor een toeloop omdat erg mooi weer voorspeld is. Daarmee groeit het risico van coronabesmetting. Premier Rutte riep Nederlanders om die reden op vooral thuis te blijven. Noordwijk sluit daarom van zaterdag 09.00 uur tot zondag 18.00 uur de gemeentelijke parkeerterreinen en de toegangsweg (om bermparkeren tegen te gaan) naar de Langevelderslag. Dit betreft de terreinen op de boulevards, bij de Waterleidingduinen, het Oosterduinse Meer, het Wantveld, het Vuurtorenplein, het Palaceplein en de Duindamseslag. Op het strand wordt toezicht gehouden met een drone.

Noordwijk volgt met de afsluiting een eerder door Veiligheidsregio Haaglanden genomen besluit om parkeerterreinen af te sluiten bij strand en parken, zoals Vlietland bij Voorschoten.

Ook Katwijk neemt maatregelen en sluit de parkeerterreinen bij het strand. Ook parkeergelegenheid bij het Panbos is dit weekend ontoegankelijk.

Komen er desondanks nog te veel mensen op strand of bollenvelden af, dan kan het afsluiten van wegen en gebieden een volgende stap zijn.

Meer nieuws uit Duin- en Bollenstreek

Ombudsman

Ombudsmannen Durk Geertsma & Ed Brouwer springen in de bres voor de consument.