Rustig op stranden en recreatiegebieden na oproep thuis te blijven

Serieuze controle op de Warmonderleede.
Serieuze controle op de Warmonderleede.
© DNP.NU
1/3
Leiden

Nederland lijkt vooralsnog volop gehoor te geven aan het dringende advies, in het kader van de coronamaatregelen, zo veel mogelijk thuis te blijven. Diverse regio’s en betrokken instanties gaven zaterdag halverwege de dag aan dat het rustig was, ondanks het fraaie lenteweer. Bij bouwmarkten wordt her en der wel drukte gesignaleerd.

Op diverse plekken zijn maatregelen genomen om publiek te weren. Het populaire Zandvoort sloot de toegangswegen af voor alle verkeer, behalve bestemmingsverkeer. „Het is rustig en wij verwachten dat het zo blijft”, aldus een woordvoerster van de gemeente. Ook in de kustregio hoger in Noord-Holland, van Castricum tot aan Texel, is het tot dusver rustig gebleven, meldt de veiligheidsregio Noord-Holland Noord.

Volg hier ons liveblog met het laatste nieuws over corona in deze regio

Staatsbosbeheer ziet wel wat bezoekers in zijn gebieden, maar ook daar gaat het goed. „Mensen houden zich goed aan de regels”, aldus een woordvoerder. „Er zijn geen problemen. We hopen dat dat zo blijft.”

Het Kooipark.
© Foto Gertjan van Geen

Natuurmonumenten beaamt dat, maar zegt dat er soms wielrenners en mountainbikers zijn die zich niet aan de regels houden, door bijvoorbeeld niet de voorgeschreven 1,5 meter afstand te bewaren. „Die worden daarop aangesproken”, zegt een woordvoerster. Dat het nu beheersbaar en rustig is in de natuurgebieden is vooral geen oproep daar alsnog naartoe te komen, zegt zij. „Het is juist een oproep om thuis te blijven en de regels te volgen. We hopen morgen hetzelfde beeld te hebben en we hopen dat mensen vooral in hun eigen omgeving een rondje gaan lopen als ze toch naar buiten willen.”

Lees ook: 80 jaar, maar de kleinkinderen mogen vanwege de coronadreiging niet langs komen bij meneer Lagendijk in de Kooi

In het Plantsoen houdt iedereen, behalve de verliefde stelletjes buiten beeld, keurig afstand.
© Foto Gertjan van Geen

Op Twitter wordt melding gemaakt van drukte bij bouwmarkten in diverse plaatsen in het land. Eerder werd ook al geconstateerd dat de coronamaatregelen een verhoogde klusdrift in de hand werken.

De Bruna op het Vijf Meiplein heeft vakken getekend met krijt voor wachtende klachten.
© Foto Gertjan van Geen

Van Riebeeckhof

Vrijdag was het nog een drukte van belang op de Van Riebeeckhof in Leiden Noord. ’s Middags werd er een overleden vrouw gevonden in de flat op de hoek en had de politie alles afgezet met rood-wit lint. Een dag later is het er uitgestorven. Iedereen houdt zich schuil.

Van Riebeeckhof.
© Foto Gertjan van Geen

De schok is groot, maar niemand weet de ware toedracht van de dood van de ongeveer 30-jarige vrouw uit Eritrea die twee weken eerder voor de tweede keer moeder was geworden.

Hekken weggehaald in Alphen

In Alphen aan den Rijn hebben bezoekers van het recreatiegebied Zegersloot hekken weggesleept zodat ze toch hun auto’s konden parkeren.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

De politie laat weten dat er ’volop bekeurd’ wordt, maar dat wegslepen niet kan of mag:

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Controle op de Warmonderleede

Op de Warmonderleede, bij de brug naar recreatie-eiland Koudenhoorn, wordt zondag door de waterpolitie gecontroleerd hoeveel mensen er op de daar varende bootjes aanwezig zijn.

Serieuze controle op de Warmonderleede.
Serieuze controle op de Warmonderleede.

Activiteit op het strand zie je hier

Meer over corona in deze regio:

80 jaar, maar de kleinkinderen mogen vanwege de coronadreiging niet langs komen bij meneer Lagendijk in de Kooi

Volg hier het liveblog over corona.

We houden een interactieve kaart bij met coronabesmettingen.

Hier vindt u meer artikelen over corona uit het Leidsch Dagblad.

Meer nieuws uit Leiden

Ombudsman

Ombudsmannen Durk Geertsma & Ed Brouwer springen in de bres voor de consument.