Buitenbokszakken sportschool Team Atlas Leiden in brand gestoken: ’Onwijs triest dat dit je zaterdagavondvermaak is’

1/3
Leiden

De bokszakken die sportschool Team Atlas afgelopen week op meerdere plekken in Leiden ophing, worden niet alleen door sportliefhebbers gebruikt. Zaterdagavond ging het exemplaar naast speeltuin Hoflaan in vlammen op.

De sportschool hing de bokszakken, die uit het interieur van de sportschool komen, op meerdere plekken in de stad op zodat Leidenaren toch nog gezond bezig konden zijn nu door de corona-maatregelen alle sportscholen gesloten zijn. Team Atlas had vier bokszakken opgehangen, waaronder die in de speeltuin aan de hoflaan.

Die werd zaterdagavond ergens na tien uur ’s avonds in brand gestoken. De brand vernielde de bokszak én de lantaarnpaal waaraan deze was bevestigd. Er bleef niets over van het rond de vierhonderd euro kostende sporttuig.

Moedwillig vernield

Daarmee is het de tweede bokszak die door vandalen wordt toegetakeld, meldt de sportschool. Eerder werd er al een kapotgescheurd. „We gingen er niet vanuit dat ze onbeschadigd en gaaf zouden terugkomen”, vertelt Eline van Bodegom van boksschool Team Atlas. „Weersinvloeden, modder, wat krassen, dat hoort erbij. Maar dit is moedwillig kapotgemaakt.”

De sportschool was eerst van plan dit weekend nog meer sportspullen in de stad te plaatsen, maar vraagt zich nu af of dat wel een goed idee is. „We willen niet dat dit nog een keer gebeurt, we willen niet de aanstichter zijn van mogelijkheden tot vandalisme, dat is ook naar de gemeente toe niet verantwoord. Ze waren er neergezet voor iedereen.”

De twee anderen blijven voorlopig nog wel hangen, volgens de sportschool. Eline: „We kregen er ontzettend positieve reacties op, van leden en niet-leden. Maar treurig dat een minderheid het voor de rest verpest.”

Meer over corona in deze regio:

Volg hier het liveblog over corona.

We houden een interactieve kaart bij met coronabesmettingen.

Hier vindt u meer artikelen over corona uit het Leidsch Dagblad.

Meer nieuws uit Leiden

Ombudsman

Ombudsmannen Durk Geertsma & Ed Brouwer springen in de bres voor de consument.