Premium

Baas van Zorg en Zekerheid Ton van Houten: ’Geen slapeloze nachten van hoge zorgkosten, wel van de situatie’

Bestuursvoorzitter Ton van Houten van Zorg en Zekerheid: ,,Zorgaanbieders, maar ook zorgverzekeraars mogen niet omvallen door de coronacrisis.’’
© Foto Hielco Kuipers
Leiden

Opnieuw boekte de regionale zorgverzekeraar Zorg en Zekerheid een miljoenenwinst, blijkt uit het huishoudboekje over 2019. Om precies te zijn 33,7 miljoen euro. Dat maakte de verzekeraar maandag in een persbericht bekend. In hoeverre verbleekt deze winst bij de huidige zorguitgaven ter bestrijding van de coronacrisis? Ligt bestuursvoorzitter Ton van Houten wakker van de ongetwijfeld hoge verliezen die dit jaar dreigen? We zochten hem op in zijn kantoor aan de Haagse Schouwweg in Leiden.

De parkeerplaats is zo goed als leeg. Bij binnenkomst is er bijna geen mens te bekennen. Normaal gesproken zijn hier zo’n 550 werkenden, maar op zo’n twee procent na, werken ze allemaal thuis. Bovendien kunnen personeelsleden met een zorgachtergrond tijdelijk worden uitgeleend. Dat gebeurt al bij een ziekenhuis in Brabant. Van Houten is deze maandag wel op kantoor. Hij wisselt het thuiswerken en aanwezigheid op kantoor af met zijn collega Henk Gerla.

Meer nieuws uit Leiden

Ombudsman

Ombudsmannen Durk Geertsma & Ed Brouwer springen in de bres voor de consument.