Zorgpersoneel voor test naar drive-in bij Alrijne Leiderdorp

Leiderdorp

Zorgpersoneel uit de Leidse en Alphense regio en de Duin- en Bollenstreek kan zich nu laten testen op het coronavirus. Sinds gisteren is hiervoor een drive-in naast het Alrijne ziekenhuis Leiderdorp gecreëerd.

De test-drive-in is voor al het zorgpersoneel, behalve die van het ziekenhuis. Zij kunnen voor een test in het ziekenhuis zelf terecht.

Zorgverleners van bijvoorbeeld verpleeghuizen, de thuiszorg, de gehandicaptenzorg, de GGZ en huisartsen die kortademig zijn en verkoudheidsklachten hebben, kunnen bellen met hun bedrijfsarts, huisarts of direct met het callcenter van de GGD Hollands Midden (085-0782878). Via een telefonische intake wordt bepaald of de medewerker in aanmerking komt voor de test. Zo ja, dan wordt er een afspraak gemaakt. Hij of zij komt met de auto naar de drive-in en blijft tijdens de test in de auto zitten. Binnen 48 uur volgt de uitslag.

Zorgverleners die meer dan 38 graden koorts hebben, komen er nog niet voor in aanmerking. Zij moeten thuis blijven totdat ze 24 uur klachtenvrij zijn.

Volg hier het liveblog over corona.

We houden een interactieve kaart bij met coronabesmettingen.

Hier vindt u meer artikelen over corona uit het Leidsch Dagblad.

Meer nieuws uit Leiden

Ombudsman

Ombudsmannen Durk Geertsma & Ed Brouwer springen in de bres voor de consument.