Premium

Tom Noordhoff de beste voetballer in het klassement van deze krant

Tom Noordhoff de beste voetballer in het klassement van deze krant
Tom Noordhoff was de architect bij FC Lisse op het middenveld.
© Foto Orange Pictures/Marcel van den Bos
Leiden

Na het eerste speelweekend van maart kwam er een abrupt einde aan het voetbalseizoen door het coronavirus. De zeven regionale vertegenwoordigers in de tweede en derde divisie finishten het seizoen zo op ongeveer twee derde van de competitie. Tom Noordhoff van FC Lisse had bij het bereiken van de winterstop al het beste gemiddelde en dus nu ook in de eindstand.

Wie zich de beste speler na 32 (derde divisie) en 34 duels (tweede divisie) had mogen noemen, zullen we dus nooit weten.

Maar Noordhoff was de beste in het ingekorte seizoen 2019/2020. De middenvelder die eerder uitkwam voor Schoten, Stormvogels/Telstar, Ajax, Telstar, Almere City en OFC miste de eerste drie competitiewedstrijden door knieklachten, maar pakte daarna al snel de rol als architect in de middenas van de ploeg van Robbert de Ruiter.

Noordhoff, die stage liep als jeugdtrainer bij Ajax, kwam tot twintig beoordelingen en vijf keer noteerde een rapporteur een ’8’. Negen maal rolde er een ’7’ uit en slechts eenmaal kwam Noordhoff in zijn eerste seizoen op Ter Specke uit op een onvoldoende.

Jeroen Spruijt van Rijnsburgse Boys kwam net iets uit onder het gemiddelde cijfer van Noordhoff en pakte de tweede plaats. Doelman Erik Cummins van FC Lisse werd de beste doelman uit de regio en derde in dit vroegtijdige eindklassement. Zowel Spruijt als Cummins scoorden geen enkele onvoldoende.

Hofleveranciers

In de top tien zijn Katwijk en Rijnsburgse Boys de hofleveranciers geworden met drie spelers. In de top van het klassement zijn geen spelers van Noordwijk en Quick Boys terug te vinden. Namens de witroden werd Dylan Rietveld de beste op de dertiende plaats, terwijl Ivailo Staal van de Katwijkse formatie terug te vinden is op een gedeelde plek 22.

De top drie van vorig seizoen kwam nu tot minder imposante cijfers. Ruben Valk (VVSB) is terug te vinden op de twaalfde plaats, Rob Overvliet (Noordwijk) kwam uit op de twintigste stek en collega Thomas Reynaers werd nu slechts nummer 51.

In het klassement werden 184 spelers opgenomen. Om in aanmerking te komen voor de eindlijst moest een speler minimaal de helft plus 1 wedstrijd gespeeld hebben. Elf van die spelers noteerden een gemiddeld cijfer van onder de zes. De ’eer’ van het laagste cijfer is weggelegd voor Dennis Kaars namens Quick Boys (5,56).

In het clubklassement zaten vooral de cijfers van Katwijk (eerste in 2e divisie), Rijnsburgse Boys (vierde in 2e divisie) en FC Lisse (vijfde in 3e divisie) kort op elkaar. Quick Boys stond na 24 ontmoetingen op de laatste plaats in de ranglijst van de gemiddelde prestaties van de clubs. Het hoogste cijfer werd neergezet door FC Lisse dat op eigen veld DVS’33 op een hoop speelde (6-0). Het leverde een moyenne op van precies acht. Ook het laagste cijfer (5,15) kwam in handen van de Lissenaren na een zeer povere beurt in de uitwedstrijd bij Sparta Nijkerk.

Andere hoge cijfers: Katwijk (7.36) uit bij Rijnsburgse Boys, Noordwijk (7.18) tegen Koninklijke HFC thuis, Rijnsburgse Boys (7.18) uit in en tegen Spakenburg, Quick Boys (7.00) in de ontmoeting bij De Treffers, Ter Leede (7.17) uit bij Hoek en het beste cijfer van VVSB werd neergezet thuis tegen DVS’33 (6.91).

Meer nieuws uit Sport Regionaal