Bollenvelden hermetisch afgesloten: vanwege drukte ook fietsers en wandelaars geweerd

In de buurt van Lisse.

In de buurt van Lisse.© Foto ANP

© Foto ANP

© Foto ANP

1 / 3
Hielke Biemond
Duin- en Bollenstreek

Vanwege de drukte in de Bollenstreek zijn alle lokale wegen tussen de bloeiende velden tot en met Tweede Paasdag hermetisch afgesloten. Halverwege Eerste Paasdag heeft voorzitter Henri Lenferink van de Veiligheidsregio besloten om behalve gemotoriseerd verkeer en groepen wielrenners ook gewone fietsers en wandelaars te weren. De provinciale wegen blijven wel open.

,,De meeste mensen hielden zich weliswaar aan de strenge coronamaatregelen, maar het werden er met elkaar te veel, waardoor een bulk ontstond”, zegt Alfons Morssink, bestuurder van ATC, het verkeersveiligheidsbedrijf dat normaal gesproken rondom alle evenementen in de Duin- en Bollensteek wordt ingezet. „Daardoor is zondag rond het middaguur besloten dat het hele gebied voor volledig moet worden afgezet.”

© Foto ANP

Verkeersregelaars hebben vanwege de ’opschaling’ bij alle toegangswegen dranghekken neergezet, afzettingslinten gespannen en houden iedereen tegen, ook individuele wandelaars en fietsers. „Het valt me op dat het wordt geaccepteerd”, zegt Morssink. ,,De eerste reactie van veel mensen is dat ze hier elk weekeinde rijden. Als we dan voet bij stuk houden, begrijpen ze het en rijden of lopen ze om. Dat vind ik heel positief.”

De lokale wegen tussen de bollenvelden zijn dus ook op Tweede Paasdag tussen 10 en 18 uur volledig afgesloten. Op basis van de ervaringen op maandag en de weersvoorspellingen voor de rest van de week - vanaf woensdag weer warmer en zonnig - besluiten de autoriteiten maandag of het nodig is om de maatregelen te verlengen.

Lees ook: Ondanks oproep massaal naar de bollen. ’Te gek voor woorden’, zegt de burgemeester van Hillegom

Lees ook: Toch te veel dagjesmensen in Bollenstreek: lokale wegen rond bollenvelden tijdens Pasen afgesloten

© Foto ANP

Meer over corona in deze regio:

Volg hier het liveblog over corona.

We houden een interactieve kaart bij met coronabesmettingen.

Hier vindt u meer artikelen over corona uit het Leidsch Dagblad.

Meer nieuws uit Duin- en Bollenstreek

Net Binnen

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.