Definitief streep door Haringrock: organisator wacht kabinetsbesluit niet af

Zaterdag cirkelde een vliegtuigje boven Katwijk om steun te betuigen aan de sponsors van het gratis muziekfestival.© Foto Haringrock

Hielke Biemond
Katwijk

Het gratis Katwijkse muziekfestival Haringrock gaat deze zomer definitief niet door. Organisator Ton Frissen heeft de gemeente Katwijk laten weten de vergunningen voor de 35ste editie te trekken. Dat geldt ook voor de bijbehorende Katwijkse Vrijmarkt, het Ondernemersplein en het grote reuzenrad dat tijdens het festival op de Boulevard zou komen te staan.

Hoewel hij er voor zichzelf al uit was, wilde Frissen aanvankelijk nog het kabinetsbesluit van 21 april afwachten. Dan wordt waarschijnlijk meer duidelijk over de mogelijkheden voor evenementen in de komende maanden. Bij nader inzien heeft de organisator besloten alvast de knoop door te hakken. Als het al toegestaan zou worden om in juli weer met zoveel mensen bij elkaar te komen, heeft hij daar zelf geen goed gevoel bij. Frissen zegt dan niet in te kunnen staan voor de gezondheid van zijn bezoekers.

Daar komt bij dat hij zijn vaste sponsors in deze omstandigheden geen factuur wil sturen voor hun jaarlijkse bijdrage, aangezien dat veelal Katwijkse ondernemers zijn die het heel moeilijk hebben vanwege de coronacrisis. Om ze een hart onder de riem te steken, liet de organisator een bemoedigend spandoek bij de opgang van de Boulevard hangen en zaterdag een tekstvliegtuigje boven het dorp cirkelen.

Frissen maakt zich enige zorgen of de vaste sponsors volgend jaar - op 8, 9 en 10 juli - alsnog kunnen bijdragen aan een mooie jubileumeditie van Haringrock. Om die reden heeft hij wethouder Jacco Knape hiermee rekening te houden in de subsidiebijdragen voor ’niet-commerciële evenementen’. ’Deze gaan het zwaar krijgen om hun begroting - tijdig - rond te krijgen volgend jaar.’

Meer nieuws uit Duin- en Bollenstreek

Net Binnen

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.