’Hylke Tromp’ opgenomen in Register Varend Erfgoed Nederland

De ’Hylke Tromp’.© Publiciteitsfoto

Peter van der Hulst
Warmond

De ongeveer honderd jaar oude platbodem ’Hylke Tromp’ is opgenomen in het Register Varend Erfgoed Nederland.

De boot van het type Kagenaar is eigendom van de Stichting Traditionele Zeilvaart Warmond die als doel heeft om oude bedrijfsvaartuigen te restaureren en in de vaart te houden.

In 2000 is de ’Hylke Tromp’ van de ondergang gered. Op de werf van Jachtbouw Aad Juffermans is daarna aan het herstel van de boot gewerkt. De Warmondse scoutinggroep Anaconda mocht in 2006 voor het eerst weer zeilen met de boot.

De ’Hylke Tromp’ wordt zowel voor wedstrijden als voor de recreatievaart ingezet. Zo zijn er natuurtochten voor het Natuur Ontdekking Centrum Koudenhoorn, is de boot tegen een bescheiden vergoeding voor goede doelen te huur en organiseren vrijwilligers een aantal zeiltochten voor iedereen die eens wil ervaren hoe dit schip zeilt.

De gasten worden daarbij ook aan het werk gezet. De tochten van 2,5 uur worden in de avond en in het weekeinde gehouden. Vanwege de coronacrisis wordt de vaarkalender pas later samengesteld, maar belangstellenden kunnen zich nu al aanmelden via lekkerzeilen@hylketromp.nl. Van de deelnemers wordt een wel een bijdrage in de kosten gevraagd.

Meer nieuws uit Duin- en Bollenstreek

Net Binnen

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.