Waarom gaan voorbereidingen op Leids bouwproject Lead gewoon door, vraagt CDA-raadslid zich af

Bouwproject Lead.© afbeelding red company

Loman Leefmans
Leiden

Waarom loopt de voorbereiding op het bouwplan voor drie hoge flats aan de Willem de Zwijgerlaan gewoon door, terwijl andere woningbouwprojecten vanwege de coronacrisis pas op de plaats maken?

Dat is de vraag die CDA-raadslid Josine Heijnen graag door het stadsbestuur beantwoord wil hebben: ’Wat is het onderscheid tussen projecten die wel uitgesteld worden en Lead?

Lead is de naam van het plan om drie torenflats te bouwen op de grens van de wijken Noorderkwartier en Nieuw Leyden. Buurtbewoners kunnen vanwege de corona-maatregelen niet meer van gedachten wisselen met de initiatiefnemers van het project over de laatste stand van zaken. Daar bedacht de bewuste firma Red Company vorige maand iets op. In plaats van een bijeenkomst in een zaaltje werd een zogeheten webinar gehouden, een soort conferentie per computer.

Inventief, maar toch niet afdoende, oordeelt Heijnen. Het is bij een dergelijke vergadervorm toch veel ’eenrichtingsverkeer’. Het raadslid constateert dat veel bouwprojecten momenteel vertraging oplopen, mede doordat bewonersparticipatie geen doorgang kan vinden. Daarom vraagt ze zich af waarom Lead, toch niet het minst controversiële bouwplan in Leiden, wel verder gaat. Het stadsbestuur antwoordt volgende maand.

Meer nieuws uit Leiden

Net Binnen

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.