Premium

’Definitief geen opvang vierhonderd arbeidsmigranten aan de Kruisweg in Woubrugge’

Harry Puts en de zijnen bij de stallen van wat, als het aan hem ligt, manege Golden Way Stables blijft: ,,Het plan voor een Polenpension op deze plek begint een hoofdpijndossier te worden. Er heerst een weerstand tegen - in Woubrugge en Ter Aar - die bijna agressief te noemen is.’’
© Archieffoto Taco van der Eb
Woubrugge

Aan de Kruisweg in Woubrugge komt definitief geen pension voor vierhonderd arbeidsmigranten. Dat schrijft een opgetogen dorpsraad in een speciaal bulletin, nu gedeputeerde Anne Koning heeft geoordeeld dat het plan ’vragen om moeilijkheden is’. Zo zou de ligging, midden in de polder en direct aan een doorgaande weg, ’een flink aantal verkeersbewegingen met zich meebrengen’. „Even naar een winkel lopen is er niet bij, terwijl we dat wel belangrijk vinden.”

Volgens een woordvoerder van de gemeente Kaag en Braassem is het zeker niet zo dat de plannen naar de prullenbak kunnen na de woorden van de provinciebestuurder. Sterker nog, de gemeente blijft doen wat ze deed: de aangedragen onderbouwing voor de plannen beoordelen. Is die onderbouwing in orde bevonden, dan wacht ’een volgende fase’: het bestuurlijke draagvlak zoeken dat nodig is. „En gelet op de uitspraken van de gedeputeerde wordt dat een moeilijke opgave.”

Meer nieuws uit Leiden

Ombudsman

Ombudsmannen Durk Geertsma & Ed Brouwer springen in de bres voor de consument.