Doeboek moet senioren afleiding bezorgen in zware coronatijden

Een van de twintig ideeën uit het 'Terug in de Tijd tot Nu Doeboek'.

Paul van der Kooij
Ter Aar

Om senioren afleiding te geven in zware coronatijden, is er nu een 'Terug in de Tijd tot Nu Doeboek'.

Het bevat puzzels, een kleuropdracht en een knutselwerkje. Maar er staat ook een quiz in met vragen over de moeder van prinses Beatrix en oude tv-sterren als Swiebertje. Onder het aloude aap-noot-mies-leesplankje mogen de juiste woordjes worden geplaatst en bij potten met snoep van weleer de juiste namen.

Ook presenteren tekstschrijfster Anke Steffers uit Ter Aar en illustratrice Eske Beumkes uit Alphen aan den Rijn nostalgische spelletjes als knikkeren in thuisvorm en komen ze met koude hapjes die zonder gasfornuis te maken zijn. Eerder tekenden de twee voor het ’#Blijfthuis anti-verveling hulpboek’. Een boek met - zoals de ondertitel meldt - twintig 'blijfbezig' ideeën voor 'verveelde volwassenen'.

Het doeboek voor senioren bevat een zelfde aantal ideeën en de makers hopen dat het voor bewoners van verzorgingshuizen en senioren met thuiszorg de ’coronatijd’ iets verlicht. Immers: ,,Zonder de gebruikelijke bezoekjes en de vertrouwde ontmoetingen, is het nog moeilijker geworden om de dagen met leuke dingen te vullen.’’

Het 24 pagina’s tellende boek kost 11 euro 99, inclusief bezorgkosten, en is online te bestellen via www.textburosteffers.nl of telefonisch via 06-12763417. De eerste negentig bestellingen zijn al binnen. Tachtig daarvan kwamen uit één verzorgingshuis in het oosten van het land.

Meer nieuws uit Leiden

Net Binnen

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.