Henri de Jong stapt uit college Noordwijk: CDA-wethouder voelt onvoldoende vertrouwen van achterban

Wethouder Henri de Jong.© Foto Leidsch Dagblad

Peter van der Hulst
Noordwijk

CDA-wethouder Henri de Jong is per direct opgestapt in Noordwijk. Hij heeft zijn vertrek kenbaar gemaakt bij burgemeester Wendy Verkleij.

,,Het is gebleken dat het wederzijdse vertrouwen tussen de CDA-fractie en mij onvoldoende is. Ik denk dat ik nooit een eerlijke kans heb gekregen van een deel van de Noordwijkse partijleden. Er werden soms dingen van mij verlangd die niet terug te vinden waren in het CDA-programma en/of coalitieakkoord. In de praktijk bleek ik meer een bestuurder dan een partijman’’, laat De Jong in een verklaring weten.

,, De grondbeginselen van de partij vind ik belangrijk, maar als wethouder wilde ik vooral het algemeen belang dienen van Zilkers, Noordwijkers en Noordwijkerhouters. Ik ben trots op de behaalde resultaten en bedank het college en alle medewerkers voor de goede samenwerking. Ik betreur dat het nu voor mij eindigt en wens mijn opvolger veel succes’’, aldus de CDA’er.

De Jong, voorheen wethouder in de gemeente Noordwijkerhout, ging na de fusie op 2 januari 2019 in Noordwijk aan de slag.

Lees ook:

Noordwijkse wethouder maakt excuses aan oppositie

Raadsfracties Noordwijk willen vinger aan de pols bij bouwplan Schoolstraat

Excuses wethouder over tijdelijke vergunning Leidsevaart

NZLokaal, VVD, CDA en Lijst Salman Noordwijk sluiten coalitieakkoord

Meer nieuws uit Duin- en Bollenstreek

Net Binnen

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.