Justin Valk verlaat VVSB: ’Ik ga puur en alleen voor plezier’

Justin Valk.© Archieffoto

Van onze verslaggever
Noordwijkerhout

Justin Valk verlaat VVSB en kiest aankomend seizoen voor ZCFC. ,,Er is een kleine op komst, in augustus is mijn vriendin uitgerekend. Daar wil ik zoveel mogelijk tijd voor hebben”, zegt de 28-jarige verdediger.

De Zaandammer keert na acht seizoenen in de topklasse en later tweede en derde divisie bij FC Lisse en VVSB dus terug naar zijn oude omgeving. „Ik wilde in de buurt voetballen en had nogal wat te kiezen. Ik heb geloof ik elke Zaanse club wel aan de lijn gehad”, lacht Valk. „Bij ZCFC spelen goede vrienden van me. Ik ga puur en alleen voor plezier.”

Valk zegt terug te kijken op een mooie periode in de Bollenstreek. Vooral aan de zeven jaar bij FC Lisse heeft hij mooie herinneringen. „Eerst in de topklasse en toen dat tweede en derde divisie werd hadden wij net de boot gemist, maar het seizoen erop was een hoogtepunt. We promoveerden via de nacompetitie naar de tweede divisie en hebben een mooi feestje gevierd. Ook bij VVSB heb ik een leuk jaar gehad en die club had graag met me door gewild, maar ik kies nu voor het thuisfront. Niet meer drie keer per week veertig minuten in de auto naar de training en weer veertig minuten terug.”

Meer nieuws uit Sport Regionaal

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.