Verruiming openingstijden ecopark De Limes in Alphen, wegens coronadrukte

, Erna Straatsma
Alphen aan den Rijn

Ecopark De Limes in Alphen aan den Rijn krijgt ruimere openingstijden en er komt een extra inleverpunt voor grof tuinafval. Dat hebben burgemeester en wethouders dinsdag besloten, vanwege de grote drukte tijdens de coronacrisis.

Vanaf woensdag is het afvalbrengstation De Limes, aan de oostkant van Alphen, van maandag tot en met zaterdag open van zeven uur ’s ochtends tot vijf uur ’s middags. De afgelopen weken was het ecopark op maandag tot en met zaterdag open van acht uur ’s ochtends tot vier uur ’s middags.

Aan de westkant van Alphen, op de zogeheten locatie Langeroode aan de Genielaan, komt een nieuw - tijdelijk - inleverpunt voor grof tuinafval.

Het is de tweede verruiming van de openingstijden sinds het begin van de coronacrisis. Eind maart werd besloten het inleverpunt voor grof afval ook op maandagen open te doen. Sinds het begin van het jaar was De Limes dicht op maandagen, omdat wethouder Leo Maat hiermee op de afvalkosten wilde besparen.

Verbouwen

De drukte blijft aanhouden bij het ecopark, ondanks verschillende oproepen van de gemeente om oude rommel voorlopig even op zolder of in de schuur te laten staan en zo min mogelijk ritjes naar het ecopark te maken. Door de coronacrisis zijn echter veel Nederlanders aan het verbouwen of opruimen geslagen.

Door de verruiming van de openingsuren en het extra inleverpunt voor tuinafval, hoopt de gemeente de drukte bij De Limes te verminderen. Daardoor is er minder kans op onveilige situaties voor medewerkers en bezoekers.

De gemeente doet nogmaals een dringend beroep op alle Alphenaren om zo min mogelijk naar het ecopark te komen. Ze wijst er ook op dat inwoners twee keer per jaar kosteloos hun grof afval thuis kunnen laten ophalen.

Wie toch naar het ecopark gaat, moet rekening houden met lange wachtrijen. Niet meer dan acht voertuigen mogen tegelijkertijd op het terrein aanwezig zijn. Maximaal twee inzittenden per auto worden toegelaten.

Meer nieuws uit Leiden

Net Binnen

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.